Karanteenilive 4: Joonas Pylsy elää korona-arkea Sveitsissä: ”Ei pidä vain möllöttää kotona”

Karanteenilive-sarjan neljäs vieras saatiin ruuduille Sveitsistä saakka.

Karanteeniliven tuoreimmassa jaksossa ääneen pääsi Sveitsissä pelaava Joonas Pylsy. SV Wiler-Ersigeniä edustava huippunimi avasi samalla kuulumisiaan koronaviruksen tuomien poikkeusaikojen keskellä.

Toisin kuin moni muu Sveitsissä pelaava suomalaisnimi, Pylsy viihtyy alppimaassa myös pelien ollessa tauolla. Syynä tähän on perheen mainio kotiutuminen Keski-Eurooppaan. Etäyhteys Suomeen silti toimi mainiosti ja katsojien kysymyksiin vastasi iloinen mies.

WhatsApp_Image_2020-04-14_at_11.02.07.jpeg– Nautin kevään säistä. Ulkona on 20 astetta lämmintä ja aurinko paistaa kirkkaana. Mikäs tässä kevättä viettäessä, Pylsy summasi tyytyväisenä.

Elämä Sveitsissä on rakentunut uuden arjen ympärille: Pylsy kertoi treenaavansa ja viettävänsä nyt paljon aikaa perheensä kanssa. Sen myötä aika ei ole käynyt pitkäksi.

– Kaikki normaalit palvelukaupat ovat kiinni. Apteekit ja ruokakaupat ovat pelkästään auki. Täällä on paljon tartuntoja, mutta ainakin toistaiseksi olemme pysyneet terveinä.

Treeni maistuu, vaikka pelit loppuivatkin kuin seinään. Pylsy kertoi katseen olevan jo tulevassa.

– Mulla on Keinäsen Janne fysiikkavalmentajana. Olemme yhdessä suunnitelleet hyvän treeniohjelman. Vedän kuudesta seitsemään treeniä viikossa. Välillä pitää vähän jarrutella – halua olisi treenata jopa enemmän, mutta välillä pitää ottaa kevyemminkin.

Myös joukkuetreenit ovat jo vauhdissa – etänä. Pylsy on aloittanut jo joukkueensa kanssa online-harjoitukset. Se antaa motivaatiota arkeen.
– Ei pidä möllöttää vain kotona. Tämä on ollut hauska uudistus: valmennus antaa ohjeita ja jokainen tekee samoja hommia samaan aikaan yhteisen päämäärän eteen.

Kevät meni arvaillessa

Koronavirus laittoi keväällä lopulta kaikki sarjat tauolle suunniteltua aiemmin. Myös Sveitsissä pääsarjan mestaruus jäi kokonaan jakamatta.

Pylsyn mukaan ratkaisu oli oikea. Pudotuspelien alettua ilmassa leijui jo paljon kysymysmerkkejä myös pelaajien parissa.

– Pitkään pudotuspeleissä odoteltiin ja ihmeteltiin, että laitetaanko pillit pussiin vai pelataanko. Pelattiin ilman katsojia ja välillä otettiin kaikki katsojien yhteystiedot ylös. Se oli henkisestikin aika raskasta, välillä ei tiennyt, mitä oikein tapahtuu, Pylsy muisteli.

Vaikka pokaali jäi jakamatta, nautti Pylsy tutun Sveitsin liigan vauhdista. Maajoukkuetähti pelaa nyt toista kertaansa putkeen maan pääsarjassa – aiemmin hän ehti edustaa kaksi kautta Unihockey Tigersia.

– Kun kausi jää kesken, on se ihan sama, miten on mennyt. Mutta muuten positiivinen fiilis. Uusi joukkue ja uusi pelityyli vaativat aina totuttelua. Pääsin kuitenkin melko hyvin sisälle joukkueeseen.

Suomesta evästä mukaan

Monia katsojia kiinnosti Pylsyn tilanne Suomeen palaamiseen suhteen. Hyökkääjä muistetaan Salibandyliigasta Happeen ja Classicin riveistä. Aivan pian häntä ei kuitenkaan kotimaassa nähdä, nykyinen sopimus kattaa myös ensi kauden Wilerin kanssa.

Sen jälkeen Pylsy haluaa pitää kuitenkin kaikki suunnat avoimena. Uusi pelipaikka voi löytyä monesta eri osoitteesta, kunhan rooli on oikea ja joukkue iskukykyinen.

– Olen nauttinut todella paljon tällä olemisesta ja lämmöstä. Kesäkuussa olisi tarkoitus palata Suomeen kuukaudeksi lomailemaan. Katsotaan nyt, miten tilanne kehittyy. Nyt pitää elää päivä kerrallaan.

Mitä kaipaat eniten Suomesta? Kotimaasta kelpaa ottaa ainakin herkkuja mukaan.
– Ruispalat ja arkijuusto ovat Suomessa paljon parempia kuin täällä. Niitä tulee usein hamstrattua Suomesta mukaan. Ja karkkivalikoima, niitäkin tulee aina pakattua mukaan.

LUE MYÖS: Karanteenilive 3: Inka Lampisen koronakeväässä on hyvin aikaa treeneille

LUE MYÖS: Karanteenilive 2: Otto Lehkosuo katsoo jo koronakriisin yli: ”Kulta on nyt tavoite”

Pääkuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli