Karanteenilive 3: Inka Lampisen koronakeväässä on hyvin aikaa treeneille

Naisten salibandyliiga päättyi puolivälierien kynnykselle. Valintatilaisuus pidettiin keskiviikkona 11.3., mutta ensimmäistäkään peliä ei ehditty viheltää käyntiin. Karanteeniliven kolmannessa jaksossa vieraana oli PSS:n puolustaja ja kapteeni Inka Lampinen. 

– Vielä silloin torstaina kokoonnuttiin joukkueen kanssa yhteen, mutta päädyttiin siihen, ettei treenejä pidetä. Se olikin viimeinen kerta, kun olimme koolla. Aika epätodellinen fiilis oli kauden päättymisestä, mutta toisaalta nämä ovat sellaisia asioita, joihin ei itse pysty vaikuttamaan, niin ei niitä kannata sen pidempään murehtiakaan, kuvailee PSS:n kapteeni Inka Lampinen kesken jääneen kauden fiiliksiä.

Porvoon salibandyseura, PSS, voitti naisten liigan sijoitussarjan, ja pääsi ensimmäisenä valitsemaan vastustajansa puolivälieriin. Vastustajaksi valikoitui turkulainen FBC Loisto. 

– Joukkueessa oli hyvä tunnelma ennen pleijareiden alkua. Runkosarjassa voittojen lisäksi otettiin muutama tärkeä tappio ja virheistä ja notkahduksista opittiin. Menestystarinoita harvoin rakentuu niin, että kaikki olisi tasaista.

Paras henkilökohtainen kausi

Lampisen oma kausi noudatteli joukkueen kanssa samaa linjaa. Kehitysaskeleita tuli henkilökohtaisella tasolla, ja kentällä syntyi tulosta enemmän kuin aikaisemmin. Lisäksi palkintokaappiin tuli lisäystä ensimmäisistä MM-kisoista pronssimitalin myötä.

– Pronssi ei ollut se, mitä kisoista lähdettiin hakemaan, ja sieltä on vieläkin vähän kaksijakoiset fiilikset. Kisoissa koettiin vaikeita hetkiä, mutta tunnelma joukkueessa ja pelaajien kesken oli hieno kokemus, ja sitä hienoutta ei saatu täysin ulosmitattua kentällä. 

Maajoukkuepuolustaja on ollut aiemmin mukana U19-maajoukkueessa ja vuosien varrella jonkin verran maajoukkueen leirityksillä ja muissa tapahtumissa.

– Koen, että vasta viimeisimmän projektin aikana sain annettua sellaiset näytöt, että pääsin lunastamaan paikkani joukkueessa. Aiempi suorittaminen ei ole ollut riittävän vahvaa ja tasaista. Vaikka seurajoukkueessa pelit onkin kulkeneet, niin riittävät näytöt annoin vasta edellisen MM-projektin aikana.

Myös suhtautuminen maajoukkueseen ja siellä mukana olemiseen on muuttunut.

– Aiemmin ajattelin, että teen seurajoukkueelle päivittäisen työn niin hyvin kuin mahdollista, ja jos se riittää maajoukkueeseen, niin hyvä. Nyt kauden päättymisen jälkeen on ollut aikaa treenille enemmän ja sen myötä omat ajatuksetkin on suunnattu jo seuraaviin kisoihin. Nyt ajattelen, että mitä voin tehdä nyt, jotta olen seuraavissa MM-kisoissa parempi. Tavoite on olla siellä mukana.

Inka Lampinen pss

PSS on kuin perhe

Tämänhetkistä seuraansa Lampinen kehuu vuolaasti.

– PSS on hieno yhteisö. Taustajoukot tekevät loistavaa työtä, ja me pelaajat saamme keskittyä pelaamiseen. Homma toimii jokaisella osa-alueella. Jos maajoukkue kasvoi kisaprojektin aikana kaveriporukasta perheeksi, niin samaa voi sanoa myös seurastamme.

PSS on julkaissut tälle kaudelle kaksi uutta pelaajasopimusta, kun Sveitsistä joukkuetta vahvistavat paluumuuttaja Julia Turunen sekä 19-vuotias Celine Stettler. Viimeisimpänä tulokkaana joukkuetta täydentään ÅIF:n kasvatti, kaksi edellistä kautta Sveitsissä pelannut Kia Lehmusvuori.

 Kuvat: Ville Vuorinen & Jarmo Koskela

Lue myös: 
Karanteenilive 1:Nico Salo treenaa MM-kisat mielessä: ”Meille on rakennettu salainen punttisali”
Karanteenilive 2: Otto Lehkosuo katsoo jo koronakriisin yli: ”Kulta on nyt tavoite”

Jaa artikkeli