Kapteeni Rantala luottavaisena kohti Bratislavaa

Kahden MM-hopean jälkeen Nina Rantalan katse on suunnattu tiukasti kohti astetta kirkkaampia mitaleja.

Naisten maajoukkueessa ja Tampereen Classicissa kapteenin nauhaa kantava Nina Rantala ei epäröi hetkeäkään, kun häneltä kysytään voittaako Suomi naisten maailmanmestaruuden joulukuussa. ”Aivan varmasti!”, kuuluu manselaisen jämäkkä vastaus.

Viikonloppuna pelatussa EFT-turnauksessa Suomi pelasi vakuuttavasti Tšekkiä ja Sveitsiä vastaan, mutta Ruotsi-ottelun katastrofaalinen ensimmäinen erä (0-5) jätti ilmaan kysymysmerkkejä.

– Pallollisessa pelissä ja pelirohkeudessa ollaan menty paljon eteenpäin. Ne ovat kuitenkin asioita, mitkä ratkaisevat isoja pelejä. Ruotsi-ottelussa nukuttiin yksi erä, mutta siitäkin saatiin taas oppia. Nyt tiedetään mitä tehdään toisin joulukuussa.

Nina Rantalalle aikuisten MM-kilpailut ovat uran kolmannet. Kahden MM-hopean jälkeen katse on suunnattu tiukasti kohti astetta kirkkaampia mitaleja. Suomi-paidan kantaminen on 29-vuotiaalle pistelingolle kunnia-asia.

– Joka kertahan se on hieno juttu, että valitaan mukaan. Meillä on mahtavan hyvä joukkue ja loistava ryhmähenki. Valmennus ja pelaajat puhaltavat yhteen hiileen. On todella upeaa lähteä tämän ryhmän kanssa Bratislavaan.

Kisojen päänäyttämönä toimiva Ondrej Nepela Arena soittanee kelloja ainakin jääkiekkotietäjille. Siellä nähtiin keväällä 2011 Mikael Granlundin ilmaveivi ja Leijonien kultajuhlat.

– Tietysti kun jäähallin isoihin valoihin päästään pelaamaan, niin mikäs sen hienompaa! Rantala hekumoi tulevaa.

Teksti: Henri Pelkonen.
Kuva: Mika Hilska.

Jaa artikkeli