Kapteeni Kailiala jatkaa TPS:ssä – "Suuri unelmani on tuoda mestaruuspokaali Aurajoen rannalle juhlimaan"

TPS juhlkisti vapun kunniaksi kapteeni Miko Kailialan ja nuorten maajoukkuetähti Valtteri Westerisen jatkosopimukset.

TPS löi pöytään makoisan vappujulkistuksen, kun joukkueen kapteeni Miko Kailiala jatkaa mustavalkoisissa myös tulevalla kaudella. Samalla kerrottiin nuorten maajoukkuetähti Waltteri Vesterisen 2+1 vuoden jatkosopimus.

Miko Kailiala teki liigadebyyttinsä TPS:n paidassa jo kaudella 2010-2011. Liigaotteluita on kertynyt TPS:n, Viikinkien ja EräViikinkien paidassa pudotuspelit mukaan lukien tasan 300. Maalitykille jatkosopimus oli kunnia asia.

– Minun on kovin vaikea kuvitella urallani enää tilannetta, jossa edustaisin jotain muuta joukkuetta kotimaisessa liigassa kuin Palloseuraa. Niin kauan, kun seurajohdon puolella ollaan valmiina luottamaan minuun, tulen varmasti pysymään täällä, Kailiala kiittää.
– Joulukuiset MM-kilpailut Helsingissä tulevat olemaan henkilökohtaisen urani suurin tapahtuma ja olen pyrkinyt rakentamaan itselleni optimaaliset olosuhteet onnistua niitä varten. Tähän yhtälöön TPS sopii ylivoimaisesti parhaiten ja yhtä suuri unelmani on tuoda mestaruuspokaali Aurajoen rannalle juhlimaan. Ulkomaita en sulje ulos tulevaisuuden suunnitelmistani, mutta Suomessa tulen olemaan mustavalkoisten mies.

TPS:n päävalmentaja Janne Kainulainen on tietenkin tyytyväinen Kailialan jatkosopimukseen.
– On ollut hienoa nähdä, kuinka Kailialasta on kasvanut iän ja kokemusten myötä todellinen huippu-urheilija ja -johtaja. Hänen arvoaan ei mitata pelkästään pisteiden valossa, vaan vahvuudet löytyvät myös puolustuspäästä. Kaikkensa antava pelimies on nykyään todella monipuolinen pelaaja ja harjoittelussa käännetään kaikki kivet. Pukukopissa todella tärkeä palanen, joka ottaa myös nuoret pelaajat hyvin siipiensä alle, joka on todella hieno asia.

Vuoden päästä nuorten MM-kisoihin kärkyllä oleva Waltteri Vesterinen pelasi viime kaudella 12 runkosarjaottelua TPS:n liigamiehistössä, ja pudotuspeleissä 17-vuotias keskushyökkääjä pelasi jo ykköskentän keskellä.
– Liigasopimus on minulle erittäin iso asia. Tiedän että TPS on minulle erinomainen paikka kehittyä pelaajana sekä se, että saan edustaa kasvattajaseuraani, on minulle todella iso asia, Vesterinen maistelee.

– Miesten joukkue on Vesteriselle ja muillekin nuorille lupauksille erittäin loistava kehityspaikka, koska vaatimustaso jokapäiväiseen tekemiseen joukkueen sisällä on erittäin kova ja nuorista pelaajista välitetään aidosti. On ollut hienoa nähdä, kuinka kokeneet pelaajat ottavat jokaisen harjoituksiin saapuvan nuoren pelaajan lämpimästi vastaan ja tukevat heidän kehittymistään, vaikkeivat nuoret lupaukset joka päivä olisikaan kentän parhaimpia pelaajia. Tämä ei ole itsestäänselvyys ja kertoo mahtavasta Tepsi-hengestä, joka joukkueesta huokuu päivittäin, päävalmentaja Kainulainen ihastelee.

Lue lisää mustavalkoisia mietteitä TPS:n sivuilta

Jaa artikkeli