Kaksinumeroiset myös A-maajoukkueiden kohtaamisessa – Ruotsi vei Suomen naisia ennätyslukemin

Suomen ja Ruotsin naisten maaottelutapahtuma alkoi B-maajoukkueiden ottelulla ja Ruotsin 11–4-pöllyytyksellä, ja sama jatkui A-maajoukkueiden iltapäivän kohtaamisessa, kun Ruotsi vei Suomea 10-1. Tulos sivuaa naisten kaikkien aikojen suurinta tappiota.

Aiemmin on yhtä rumat lukemat nähty 2009 Västeråsissa, kun Ruotsi löi Suomen samoin luvuin 10-1 sekä 2011 Helsingissä Ruotsin voittaessa 11-2.

Tänään ei Suomelta onnistunut avauserässä edes Veera Kaupin rangaistuslaukaus. Ruotsi sen sijaan puhkoi Suomen hajanaisen puolustuksen viidesti, ja ilman Noora Vuorelan hyviä torjuntoja olisi ero ollut vielä suurempi. Ilman maalia ei Suomi tänään sentään jäänyt, kun My Kippilä ja Sara Piispa pelasivat Veera Kaupin vapaaksi maalin eteen ja Kauppi harhautti maalivahti Stephanie Dalbjerin. Siihen kotijoukkueen ilonaiheet kuitenkin loppuivat. Ruotsi iski vielä kolme maalia lisää, ja 14 sekuntia ennen loppusummeria Matilde Ekenlinde laukoi Ruotsin voittolukemiksi kaksinumeroiset.

Tänään Suomen naiset eivät päässeet toteuttamaan pelisuunnitelmaa oikeastaan lainkaan, kun Ruotsi karkasi jo 5-0-johtoon ensimmäisessä erässä. Pettymys oli luonnollisesti suuri myös päävalmentaja Lasse Kurroselle.

– Syystä tai toisesta ei oltu valmiita tällaisen pelin vasteeseen. Irtopallot meni kaikki kaverille ja ei voitettu hyökkäyksen avaavia syöttöjä. Iso ero oli pelivalmiudessa.

Selkeää syytä joukkueen vaisuun esitykseen Kurrosella ei heti pelin jälkeen ole antaa.

– Hyvin huolella pitää analysoida missä mennään, ottaa nopeat opit huomiseen ja koittaa saada parempi esitys.  Harkkapeleissä tärkeä juttu on saada pelaajista informaatiota ja antaa heille parempaa palautetta, mutta tänään ei hirveästi onnistujia ollut. Myös viimeistelytehokkuudessa oli aikamoinen ero.

– Eka erän jälkeen lähdettiin hakemaan uutta alkua otteluun, mutta peli ei lähtenyt niille raiteille kuin toivottiin. Vastustaja oli juuri tuon verran parempi kuin tulostaululla näkyy (10-1). Ruotsilla on enemmän rutiinia todella korkean intensiteetin ja vasteen peleihin kuin meillä. Opettavainen tarina meille, ja täytyy olla rehellinen sen suhteen, että fyysisesti kesä ei ole meillä ollut niin hyvä kuin olisin toivonut. Pelaajatkin saivat tästä palautteen eli kuinka kiire kentällä onkaan.

Salibandya, Helsinki

Naisten maaottelu

Ruotsi–Suomi 10-1 (5-0, 2-1, 3-0)

1. erä: 4.18 Maja Ekström (Alma Kilpeläinen) 1-0, 12.35 Oma maali 2-0, 13.17 Moa Gustafsson (Viström) 3-0, 15.58 Wilma Johansson (Moa Tschöp) 4-0, 17.27 Ellen Rasmussen (Matilda Ekelinde) 5-0 yv.
2. erä: 23.52 Ekström 6-0, 29.18 Veera Kauppi (Sara Piispa) 6-1, 33.27 Matilda Ekenlinde (Ekström) 7-1.
3. erä: 43.48 Johansson (Gustafsson) 8-1, 50.50 Johansson (Gustafsson) 9-1, 59.46 Ekenlinde (Ekström) 10-1.

Torjunnat:
Stephanie Dalbjer Ruotsi 11+7+4=22,
Noora Vuorela Suomi 13+12+2=29.

Jäähyt: Ruotsi 2 min, Suomi 2 min.

Erotuomarit: Steffen Leholk ja Tobias Schmidt, Tanska.

Yleisöä: 403.

Suomen parhaana palkittiin Laura Manninen.

Maalikooste:

Jaa artikkeli