Kaksi viikkoa Champions Cupiin, lipunmyynti hyvässä vauhdissa: “Tällaista tapahtumaa ei ole ennen järjestetty”

Champions Cup pelataan Seinäjoella kahden viikon päästä viikonloppuna 6.- 8.10. Lipunmyynti on Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruunin mukaan hyvässä vauhdissa, ja järjestelyt ovat aikataulussa.

Champions Cup pelataan Seinäjoella kahden viikon päästä viikonloppuna 6.- 8.10. Lipunmyynti on Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruunin mukaan hyvässä vauhdissa, ja järjestelyt ovat aikataulussa.

Bruun sanoo, että odotuksiin nähden lippukauppa on käynyt hyvin.

– Seinäjoen lipunmyyntikäyttäytyminen on vähän sellaista, että kovin ajoissa ei välttämättä olla liikkeellä. Siihen nähden noin tuhat lippua, jotka on myyty ennakkoon, on ihan hyvä määrä. Pääosin liput ovat olleet yksittäislippuja, ja positiivista on se, että hc-faneja selvästi löytyy ja koko turnauksen lippuja on mennyt mukavasti. Tavoittelemme noin kuuttatuhatta kävijää viikonlopun aikana, ja tällä hetkellä näyttää hyvältä.

Halvin mahdollinen lippuvaihtoehto on seuralippu, jolla isompi porukka pääsee sisään hulppeaan Seinäjoki Areenaan sangen huokeaan hintaan. Viimeinen määräaika tilata liput on ensi viikon perjantai 29.9.

– Seuralippuja on mennyt jonkin verran, mutta kun ryhmiä liikutellaan, päätökset tehdään loppuvaiheessa. Eniten seuralippuja ostetaan aina viimeisellä viikolla. Seuralippu on selkeästi edullisin vaihtoehto, siinä perjantaina lipun hinta on vain 7 euroa per henki ja 10 euroa lauantaina sekä sunnuntaina. Niillä saa varmuudella paikan kiinteään katsomoon kentän sivustalle, mutta jos malttaa odottaa lippujen toimitusta siten, että lunastaa ne vasta hallilta, voi muun lipputilanteen niin salliessa saada päivitettyä liput myös vielä paremmille paikoille aivan kentän reunalle.

Isäntäjoukkue SPV kohtaa Sveitsin mestarin, Tatu Väänäsen Wiler-Ersigenin perjantain puolivälierässä, ja Areenaan odotetaan runsasta yleisömäärää.

– Kenttätaso tulee olemaan varmasti melko täynnä etenkin perjantaina kun SPV pelaa, ja helpommalla pääsee, kun ostaa lipun ennakkoon. Jonoa kertyy lipunmyyntiin kuitenkin sen verran, Bruun vinkkaa.

Järjestelyt ovat aikataulussa, kun h-hetkeen on aikaa vielä sen pari viikkoa. Bruun uskoo aidosti tapahtuman olevan jotain ennennäkemätöntä.

– Kaikki on hyvin aikataulussa. Tapahtuma on varmasti hyvin erilainen salibandytapahtuma, mitä Suomessa on aiemmin järjestetty. Areenan ympäristö kaikkea siinä olevaa hyödyntäen mahdollistaa koko perheen salibandytapahtuman, ja oheistoimintaa, kuten Flowpark ja Activity Park, on paljon. Lisäksi paikalla pääsee muun muassa itse pelailemaan, on erilaisia aktiviteettipisteitä ja interaktiivisia juttuja.

Järjestelyillä pyritään houkuttelemaan ihmisiä viettämään hallilla mahdollisimman paljon aikaa.

– Olemme ajatelleet niin, että kun pelien aikataulut ovat tiukat ja erätauot melko lyhyitä, pelien välissä on aikaa mahdollisuus viettää aikaa Areenassa muuten ja paikalla viihtyy usemmankin pelin ajan. Lisäksi ravintolapalvelut ovat hyviä, sekä ylä- että alakerrassa on ravintola-alueet.

Rakentaminen Seinäjoki Areenassa alkaa kahden viikon päästä keskiviikkona, ja täysi tohina alkaa heti perjantaiaamuna. Bruunin mukaan järjestelyjen täytyy olla tiptop heti alkukiihdytyksestä lähtien.

– Tuhansia koululaisia on tulossa heti ensimmäisiin peleihin, ja oheistoimintojen täytyy olla kunnossa. Toivomme tietysti, että lapset viihdyttyään paikalla tulisivat uudestaan vielä vanhempien kanssa viikonlopun aikana.

Bruun toivoo, että mahdollisimman monen viikonlopun matkakohde lokakuun ensimmäisen viikon viikonloppuna olisi Etelä-Pohjanmaan sydän.

– Varmasti on hieno juttu tulossa. Tapahtuma on isoin salibandytapahtuma Seinäjoella ja Pohjanmaalla ikinä. Se on myös isoin pitkään aikaan tulevaisuuttakin silmällä pitäen.

Teksti: Henri Pitkänen
Areenakuva: Juha Käenmäki

33759197492_6bea89d832_z.jpg

Jaa artikkeli