Kakkosdivisioonaseura Sudet kerää kovia yleisömääriä

Kouvolalainen 2. divisioonaseura Sudet salibandy pärjää katsojaluvuissa isommilleen.

Susien 2. divisioonan kotipeleissä on syyskaudella käynyt yleisöä huimat 320 katsojaa ottelua kohden. Susien kotipelien katsojakeskiarvo on valtakunnallisestikin merkittävä. Edelle mahtuvat vain miesten Salibandyliigan joukkueet ja yksi Divarijoukkue (Karhut). Salibandya pelaa kolmella korkeimmalla tasolla yhteensä 113 joukkuetta. (14 Salibandyliigaa, 14 Divaria ja 85 joukkuetta 2. divisioonaa).

Lähtökohta uudelle
Susien kotipelitapahtumaa aloitettiin kehittämään kauden 2016-2017 alussa. Joukkue oli pudonnut edellisen kauden päätteeksi 3. divisioonaan. KoRen luovuttua paikasta, Sudet otti tarjotun paikan vastaan ja aloitti kauden 2016-2017 lyhyellä varoitusajalla.

Kauteen valmistautuminen tehtiin vauhdilla, mutta samalla päätettiin lähteä rakentamaan uutta, yleisöä houkuttelevaa kotipelitapahtumaa brändäyksen, yhteisöllisyyden ja erityisesti sosiaalisen median keinoin. Kouvolan urheilukaupunkimaine ja vahvat pääsarjajoukkueet muissa lajeissa an-toivat hyvän haasteen löytää salibandylle omaa yleisöä.

– Sudet ovat aina pyrkineet aktiiviseen ja viihdearvoltaan korkeaan pelitapaan kotipeleissä, jossa ei tapahtumilla pihtailla, kertoo joukkueen manageri Tero Laurila.

Kauden 2016-2017 alku ei ollut helppo, mutta viihdyttävän pelin äärelle ”Manskarille” löysi tiensä yhä useampi katsoja. Yleisömäärän kasvaessa, joukkueen pelaajat huomasivat saaneensa kuudennen kenttäpelaajan Mansikka-ahon liikuntahallille.

– Pelaaminen suuremmalle yleisölle on ollut mahtavaa ja antanut uskoa siihen, että pelaamme hyvää sekä viihdyttävää salibandya. Kiinnostuksen lisääntyminen on ollut hyvä lisä ja olen varma, että jokainen on tykännyt pelata hienon kotiyleisön edessä. Myös vierasjoukkueiden pelaajat ovat kiitelleet tunnelmaa Kouvolassa, suitsuttaa edustusjoukkueen kapteeni Miika Heinola.

Kuluva kausi
Kaudella 2017-2018 lajin, seuran ja kotipelitapahtumien tunnettuuden lisäämistä kaupungissa on jatkettu ja kotipelitapahtuman kehittäminen etenee. Edustusjoukkue tarjoaa mahtavan alustan seuran omille junioreille kokea upeita otteluita kotikaupungissa. Uusia ideoita tapahtuman ja lajin eteen odottaa jo toteutumistaan tällä ja seuraavalla kaudella.

Joukkueen seuraava kotipeli on Mansikka-aholla on lauantaina 6.1.2018 klo 15 Top Teamiä vastaan. Kevätkaudella kotipelejä on kaikkiaan viisi. Lisäksi joukkueen päästessä tavoitteeseensa neljän parhaan joukkoon, tulevat karsintaottelut Divarin suuntaan.    

Sudet salibandyn katsojakeskiarvot neljältä edelliseltä kaudelta (2. divisioona, Kaakkois-Suomen lohko)
2017-2018 katsojakeskiarvo 320 (sijoitus tällä hetkellä 6.) Takana ensimmäinen kierros ja 4 kotipeliä.
2016-2017 ka. 210 (sij. 5.)
2015-2016 ka. 95 (sij. 10.)
2014-2015 ka. 110 (sij. 5.)
2013-2014 ka. 118 (sij. 4.)

Sudet salibandy ry on vuonna 2018 perustettu yhdistys, joka eriytettiin kahden lajin seurasta omakseen ollakseen tehokkaampi ja ketterämpi yksikkö viemään salibandya eteenpäin Kaakkois-Suomessa ja Kouvolassa. Perinteikäs, 105 vuotta täyttävä seura jatkaa molempien seurojen nimissä mukana. Sudet salibandyssa on noin 400 harrastajaa.  

Seuran tiedotteesta muokattu.

Jaa artikkeli