Kahden maalin Veera Kauppi: "Alun jälkeen tajuttiin laittaa pallo liikkeelle ja antaa Tshekin väsyä"

Suomen parhaana Tshekki-ottelussa palkittu Veera Kauppi laukoi joukkueen toisessa erässä karkuun iskemällä kaksi komeaa maalia poikkisyötöistä Jana Christianovan ulottumattomiin.

Suomen parhaana Tshekki-ottelussa palkittu Veera Kauppi laukoi joukkueen toisessa erässä karkuun iskemällä kaksi komeaa maalia poikkisyötöistä Jana Christianovan ulottumattomiin.

Ensimmäisessä maalissa alla oli kunnon maalinedushässäkkä, jonka jäljiltä Oona Kauppi makasi mahallaan maalialueella pää maalissa.
– Tosiaan kaksi vähän samantyyppistä, Veera Kauppi muisteli.
– Toisessa My [Kippilä] syötti hyvin sinne laitaan, toisessa päästiin iskemään vastiksesta ja Mira [Wickman] tarjoili. Kyllähän noitten syötöistä kehtaa maaleja tehdä. Oona sanoi, että oli siinä ekassa vähän hämmentämässä tilanteessa. Ei veto tosin ihan onnistunut ollut mutta lähti tuurilla sinne ylänurkkaan. Pitää tietysti sanoa, että oli tarkoituksella, Kauppi nauroi.

Suomen koko joukkueelta EFT-avaus oli nousujohteinen.
– Ihan hyvin meidän ketju pääsi peliin mukaan. Ensimmäinen erä ei ollut niin hyvä, mutta toisessa jo parani ja kolmas erä oli hyvin hallussa. Päätettiin peli niin, että voi olla ihan tyytyväinen, Kauppi arvioi.
– Ehkä aluksi ei tarpeeksi ajateltu, miten vastustaja pelaa. Vasta kolmannessa tajuttiin rauhallisesti pyörittää, antaa pallon tehdä duunia ja vastustajan väsyä. Saatiin pallo rullaamaan, ja kolmannessa erässä oli kiva pelata, kun pelaajat liikkuivat ja pallo liikkui.

Vaikka Suomi on vienyt suurimman osan Tshekki-otteluista nimiinsä, helpot voitot ovat harvassa. Tshekki on aina osannut tehdä otteluista fyysisiä ja työläitä urakoita.
– Niillä on tavallaan fyysinen joukkue, ulottuvia pelaajia. Laidoissa mennään kovaa ja tänään tuli kyllä myös mailaa molemmin puolin. Niiden pelitaktiikka on kohtuullisen puolustusvoittoinen vaikka tänään pääsivät pallollekin yllättävän paljon. Oli siinä haasteellisia hetkiä, mutta lopulta oltiin kyllä parempi joukkue, Veera Kauppi tiivisti naisten maajoukkueen kaikkien aikojen 31. voiton Tshekistä. Tasapelejä on tilastoissa kolme, ja vain neljästi Tshekki on kyennyt lyömään Suomen.

veerakauppi2.jpg

Jaa artikkeli