Kahdeksan salibandyhuippua sai URA-säätiön apurahan

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö on jakanut vuosittaiset apurahansa edistämään urheilijoiden valmistumista ammattiin, ja saajien joukossa on myös salibandyn huippuja.

Salibandyn pelaajista myönnettiin aktiiviurheilijoille tarkoitettu 1 500 euron tuki Aaro Astalalle (Aalto-yliopisto, Westend Indians), Silja Eskeliselle (Malmö University, Malmö FBC), Johanna Homille (Tampereen yliopisto, Sirius), Ville Lastikalle (Hämeen ammattikorkeakoulu, Classic), Sofia Leinolle (Turun yliopisto, TPS), Mika Moilaselle (Metropolia ammattikorkeakoulu, EräViikingit), Milja-Maria Saarikoskelle (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, PSS) ja Trine Sällströmille (Itä-Suomen yliopisto, Nacka Wallenstam IBK).

– On hienoa, että meillä on lajissa maajoukkuetason urheilijoita, jotka opiskelevat samalla kun pelaavat tavoitteellisesti, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala muistuttaa myös opintojen merkityksestä.
– Vaikka tukisumma per urheilija ei ole kovin iso, uskon sen olevan jokaiselle yksittäiselle urheilijalle arkeen merkityksellinen asia sekä viestivän arvostusta heidän tekemistään kohtaan.

Kaikkiaan Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi lukuvuodelle 2020-2021 opiskeluapurahan 194 urheilijalle. Apurahan suuruus on 1 500 tai 3 000 euroa koko lukuvuodelle. Apurahaa haki tänä vuonna ennätykselliset 505 urheilijaa.

Kaikki apurahan saajat 2020-2021 (pdf)

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammattiin valmistumista ja pyrkiä turvaamaan aktiiviuransa päättäneiden urheilijoiden koulutus. Tarkoitustaan säätiö toteuttaa jakamalla vuosittain opiskeluapurahoja kansainväliseen menestykseen tähtäävien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.

Lue lisää URA-säätiöstä ja sen toiminnasta

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli