Jyri Korsmanin seuraava valmennushaaste löytyi Sveitsistä

Jyri Korsman ottaa ensi kaudella komennon Sveitsin liigan Floorball Könizissä.

Suomalainen Jyri Korsman on kiinnitetty Sveitsin liigan Floorball Könizin päävalmentajaksi ensi kaudesta alkaen, seura tiedottaa.

Floorball Könizin urheilujohtaja Heinz Zaugg on vakuuttunut oikean miehen löytämisestä tärkeään tehtävään.
– Sekä Korsmanin näytöt valmentajana että hänen laaja koulutuksensa ovat vaikuttavat. Hän on työskennellyt menestyksekkäästi usean huippujoukkueen kanssa, ja hänellä on vahva kokemus nuorten pelaajien kehittämisestä. Korsmanin ammattimaisuus, selkeä valmennuskonsepti ja intohimo salibandyyn sinetöivät ratkaisumme.

– Kauden mittaan on kypsynyt ajatus siitä, että haluan ottaa valmentajaurani seuraavat askeleet ulkomailla, Jyri Korsman itse sanoo.
– Jo vuoden 2016 Czech Openista asti olen seurannut Könizin kehitystä ja saanut seuran toiminnasta myönteisen kuvan, joten päätös tarttumisesta tähän haasteeseen kävi lopulta helposti.

Sinivalkoisia lajiosaajia on vilissyt sveitsiläisessä salibandyssa pitkään, mutta Könizissä Jyri Korsman on ensimmäinen suomalainen.

Suomessa Jyri Korsman luotsasi EräViikingit viime kaudella päävalmentajana Superfinaaliin saakka, ja hän on toiminut Happeessa muun muassa liigajoukkueen valmentajana taipaleen kohokohtana Suomen mestaruus 2014. Korsman kuului MM-kultaa 2015 ja 2017 voittaneen Suomen U19-maajoukkueen valmennustiimiin, ja parhaillaan hän johtaa Seppo Pulkkisen kanssa Australian miesten maajoukkuetta MM-karsinnoissa.

Floorball Könizin sivuille

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli