Justus ja Rasmus Kainulainen esimerkkipelaajina Esport Oilersin juniorijoukkueelle - Katso videovierailu kesän harjoituksista

Esport Oilers Tornado 11 -joukkue on kokoontunut maanantai-illan treeneihin. Salibandy.fi pääsi mukaan vierailemaan harjoituksiinja jututti niin valmennusta, huoltajia kuin itse joukkueen pelaajia harjoitusten ohella.

Esport Oilers Tornado 11 -joukkue on treenannut läpi kesän. Niin pelaajat kuin valmennus on ollut motivoituneita koronakevään jälkeiseen harjoitteluun ja yhdessä tekemiseen. Keväällä etänä tehdyn videoharjoittelun jälkeen on ollut kiva palata joukkueen kanssa hallille treenaamaan.

Aktiivinen peliote, uskallus pelaamiseen sekä oivallus, joka tarkoittaa sitä, että joukkueen pelaajat oivaltavat itse pelaamiseen ja harjoittelemiseen liittyviä seikkoja.”

“Kevät opetti ainakin omatoimisesta harjoittelusta. Pojat ovat oppineet tekemään itsenäisesti ja sitten meitä valmentajia on haastettu siinä, miten omatoimista harjoittelua voi ohjata.”, kommentoi joukkueen valmentaja Liisa Reunamäki. Reunamäki on valmentanut joukkuetta parin vuoden ajan valmennustiimin kanssa. Joukkueen tavoitteet ja päälinjat ovat tänä vuonna selkeät: aktiivisuus, uskallus ja oivallus.

“Aktiivinen peliote, uskallus pelaamiseen sekä oivallus, joka tarkoittaa sitä, että joukkueen pelaajat oivaltavat itse pelaamiseen ja harjoittelemiseen liittyviä seikkoja.”

Tornado 11 -joukkue pääsi haastattelemaan toinen toisiaan U19M-maajoukkueen tapaan. Katso U19M-maajoukkueen video tästä. Pelaajat olivat miettineet kysymykset jo etukäteen ja videolla vastailtiin muun muassa kysymyksiin siitä, että kuka on lempipelaaja, mikä on hienoin tekemä maali ja miltä maalin tekeminen tuntuu. Liiga- ja maajoukkuepiireistä tutut Justus ja Rasmus Kainulainen olivat selkeästi joukkueen pelaajien suosiossa, sillä lempipelaajia kysyttäessä vastaukset olivat selkeitä.

Junioritoiminnassa valmentajien lisäksi suuri vastuu ja merkitys on huoltajilla. Joukkueen pelaajan Eemelin äiti Liisa Palomäki avaa ajatuksiaan siitä, mitä arjen pyörittäminen vaatii lasten harjoitellessa, mitä huoltaja siitä saa ja mikä on laadukkaan valmennuksen merkitys juniorijoukkueen harjoittelussa.

“Hienointa on, että pääsee seuraamaan innostumista, onnistumista ja hyvinkin läheltä erilaisia kokemuksia, mitä urheilu- ja joukkuetoiminta pitää sisällään”, kommentoi Liisa Palomäki lasten urheilua ja harrastamista.

Kuva, teksti ja video: Vilma Pekkala

Katso video kokonaisuudessaan tästä:

 

Pelaajat saivat haastatella toisiaan.

Jaa artikkeli