Jussi Huovisesta miesten U23-maajoukkueen päävalmentaja – Mäkelä ja Vartiainen aloittavat lajivalmentajina

Salibandyliiton hallitus on nimennyt alle 23-vuotiaiden miesten maajoukkueen valmennusryhmän. Päävalmentajana marraskuun alussa aloittaa Jussi Huovinen. Lajivalmentajiksi valittiin Miro Mäkelä ja Antti Vartiainen.

Miesten U23-maajoukkue on pelaajakehitysjoukkue, jonka valmentajilta kysytään kykyä niin pelin, kuin erityisesti yksilöiden kehittämiseksi Salibandyliiton valmennuslinjan mukaisesti. Vahva vuorovaikutus niin miesten ja U19-maajoukkueen valmennustiimien sekä seuravalmentajien kanssa ovat myös olennaisessa osassa.

– Aika nöyrin mielin lähdetään tiimin kanssa toimimaan. Yhteistyö korostuu varmasti toiminnassamme sekä seurojen että muiden maajoukkueen valmennustiimien kanssa. Väitän että tiimimme jokainen jäsen on ikuinen oppija, Jussi Huovinen pohtii ja jatkaa:

– Pelaajille miesten maajoukkueeseen pääseminen on pienenä unelma, joka on muuttunut ajan myötä haaveeksi ja nyt pääsemme toimimaan pelaajien kanssa, joille se on jo tavoite. Haluamme tulevaisuudessa oppia tunnistamaan tapoja tämän askeleen ottamisessa. Tavoitteena on tukea ja sparrata sekä pelaajia että seuravalmentajia, jotta pelaajat kehittyvät ja tämän myötä joskus maajoukkueportit aukeavat.

Kuluvan vuoden elokuussa Huovinen aloitti Nuorten Olympiavalmentajana (NOV) Pirkanmaalla ja vastaa yläkouluikäisten, toisen asteen kuin myös aikuisten maajoukkueen pelaajien valmennuksen tehostamisesta yhdessä seurojen ja urheilu-akatemian kanssa.

– Huovinen on osoittautunut erittäin osaavaksi, motivoituneeksi, ahkeraksi sekä hyvät vuorovaikutustaidot hallitsevaksi valmentajaksi, listaa Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala.

Huovinen on toiminut U16-poikien maajoukkueen päävalmentajana vuodesta 2017 alkaen. U23-maajoukkueen päävalmentajuuden vuoksi U16-maajoukkueelle nimetään uusi päävalmentaja. Asia on tarkoitus käsitellä hallituksen marraskuun kokouksessa.

Antti Vartiainen kuuluu espoolaisen Westend Indiansin F-liigajoukkueen valmentajistoon ja Miro Mäkelä on niin ikään F-liigassa pelaavan, vantaalaisen Tikkurilan Tiikereiden päävalmentaja.

– Molemmat ovat tottuneet työskentelemään nuorten pelaajien parissa ja omaavat huippusalibandyn laaja-alaista ymmärrystä sekä kykyä tunnistaa tärkeitä pelillisiä asioita, Rantala tiivistää kaksikon vahvuudet.

– Valmentajilla pitää olla vahva motivaatio pelaajien kehittämiseen, eikä vain tuloksen tekemiseen, koska U23-maajoukkueella ei ole tulostavoitteita MM-kisojen muodossa. Uusi valmennustiimi pystyy vastaamaan näihin kaikkiin haasteisiin, huippu-urheilujohtaja luottaa.

Kaikkien sopimusajat ovat 1.11.2020-30.9.2022.

Kuva: Tommi Palonen

Jaa artikkeli