Josban maalitykki Lauri Piironen on Divarin kuukauden pelaaja

Divarin kuukauden pelaajaksi tammikuussa on valittu Josban hyökkääjä Lauri Piironen.

Lauri Piironen onnistui maalinteossa kaikissa Josban tammikuun kuudessa ottelussa, joista joensuulaiset voittivat neljä. Vierasvoitoissa Rangersista ja ÅIF:sta nuorukainen hurjasteli hattutemput.
– Lauri on maalintekijä jumalan armosta ja urheilija isolla U:lla, Josban päävalmentaja Antti Ruokonen avaa saavutusten salaisuutta.
– Hän on ottanut tämän kauden aikana valtavan harppauksen eteenpäin.

Kaikkiaan Lauri Piironen teki tammikuussa 12 maalia ja syötti yhden. Koko kauden pistesaldollaan 30+5=35 hän johtaa Divarin maalipörssiä ja on pistepörssissä yhdeksäntenä. Plusmiinustilastossa kimmeltää lukema +10.
– Viime kausiin verrattuna se viimeinen terävyys vedossa on parantunut ja sitä kautta onnistumisia tullut enemmän, Piironen itse miettii Josban sivuilla.
– Terävyyttä liikkeissä pitää kehittää ja vetonopeus voisi olla vielä parempi, jos miettii, miten haluan kehittää maalintekotaitoa tulevaisuudessa.

Vuonna 2002 syntynyt Lauri Piironen pelaa miesten Divarissa toista kauttaan. Viime kauden 13 ottelun tehot olivat maalinteon erikoismiehellä 10+2.

Lue myös: F-liigan kuukauden pelaajat valittu: Tuomas Iiskola ja Flavia rentsch palkitaan alkuvuodesta

Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä. F-liigan kuukauden pelaajien valinnasta vastaavat maajoukkuevalmentajat.

Kuva: Esa Takalo

Kauden jo 30 maalia kertovat, miten vaikea vartioitava Lauri Piironen on. Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli