Josban Eetu Nevalaiselle kahden ottelun pelikielto vaarallisesta kontaktista maalivahtiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Josban Eetu Nevalaiselle kahden ottelun pelikiellon  polviosumasta M-Teamin maalivahti Marcel Straubhaariin Divarin ottelussa M-Team–Josba 19.12.2021.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut näin:

Ylivoimahyökkäyksessä (3v2) Josban Nevalainen laukoo ja M-Teamin Straubhaar torjuu pallon. Pallo jää Straubhaarin eteen pomppimaan ja Nevalainen yrittää tavoitella sitä vasemmalla jalallaan. Tämän seurauksena hänen jalkansa osuu Straubhaaria päähän ja Straubhaar kaatuu osuman jälkeen.

Straubhaar on jo tullut valmiiksi vastaan maalivahdin alueen ulkopuolelle, mutta hän ei tee mitään sivuttaisia tai vastaantulevia liikkeitä ennen osumahetkeä. Näin ollen hän ei ole omalla toiminnallaan edesauttanut osuman syntyä.

Nevalainen puolestaan suuntaa maalin ohi ja on jo etenemässä ohi maalin sekä maalivahdin, mutta huomatessaan pallon jäävän pomppimaan Straubhaarin eteen, pyrkii hän ottamaan sen mukaan jalallaan tai osumaan siihen.

Nevalaisen toiminta tilanteessa on moitittavaa ja varomatonta. Nevalaisen liike sinällään on oikean suuntainen, mutta viime hetken jalan nosto aiheuttaa kontaktin ja vaaratilanteen.

Eetu Nevalaiselle määrätään kahden ottelun pelikielto.

Divarin kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta:

Jaa artikkeli