Jokaisella Suomen pelaajalla on suojalasit päässä Kanadan MM-kisoissa

Suomen MM-joukkue tekee Halifaxissa historiaa. Katso tästä videosta, miten ja ennen kaikkea miksi.

Salibandy ja suojalasit – siinä on puheenaihe, joka nousee tasaisin väliajoin pintaan – niin kävi tälläkin viikolla pienessä mittakaavassa Twitterin puolella.

Suojalasit ovat ajankohtainen teema myös parhaillaan käynnissä olevien alle 19-vuotiaiden MM-kisojen takia. Kanadassa nimittäin pelaa Suomen toinen MM-kisajoukkue, jossa jokaisella pelaajalla on suojalasit. Ensimmäinen kokonaan suojalaseilla varustettu Suomen MM-kisajoukkue nähtiin tyttöjen MM-kisoissa Sveitsissä 2018.

Salibandyliiton kilpailusääntöjen mukaan ”kenttäpelaajien, jotka ovat syntyneet 1.1.1999 tai myöhemmin, on käytettävä virallisissa otteluissa Kansainvälisen Salibandyliiton hyväksymiä ja merkitsemiä suojalaseja”.

Maininta suojalaseista kilpailusääntöihin tehtiin kaudelle 2013–2014. Suositus suojalasien käytöstä on ollut jo pitempään.

Kanadassa pelaavat Suomen pelaajat ovat kaikki vuonna 2000 tai 2001 syntyneitä.

Suomi ja Salibandyliitto ovat olleet suojalasien osalta edelläkävijöitä ja esimerkkimaa. Suomi otti ensimmäisenä käyttöön laajamittaisemman suojalasiohjeistuksen. Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n säännöissä suojalasien käyttöä suositellaan.

Videolla suojalaseista kertovat Suomen MM-kisapelaajat ja päävalmentaja Atte Juuti sekä Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala.

Edit: tekstiin lisätty tieto tyttöjen MM-kisoista.

Valokuva: Adam Troy

Jaa artikkeli