“Jokainen on tärkeä sellaisena kuin on” - Salibandy osallistui Helsinki Prideen

Helsinki Pride on Suomen näkyvin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma sekä yksi Helsingin suurimmista kesätapahtumista. Tapahtuma järjestettiin Pride-kuukauden huipentumaksi viime lauantaina, Helsingissä. Suomen Salibandyliitto osallistui lauantain kulkueeseen.  

Helsinki Pride kulkueen kärki starttasi lauantaina 2.7 klo 12 Senaatintorilta, Helsingistä. Kulkue eteni ydinkeskustan kautta kohti Kaivopuistoa, joka oli matkan päätöspiste. Kulkueessa oli mukana myös paljon muita urheiluyhteisön jäseniä kuten Olympiakomitea, Paralympiakomitea, Suomen Voimisteluliitto, Suomen nyrkkeilyliitto ja Suomen Liitokiekkoliitto (ultimate).

Salibandyn arvot, visiot ja strategia kiteytyvät lajin tunnuslauseeseen ”Love the way you play”. Se kuvaa asennetta yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämistyössä. Salibandyliitto haluaa pitää yllä ja vahvistaa ilmapiiriä, johon jokaisen on helppo tulla mukaan riippumatta sukupuolesta, iästä, toimintakyvystä, varallisuudesta, kulttuurista, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muista henkilöön liittyvistä syistä.

-Pridessä puolustetaan ja tuodaan esille, että jokainen on tärkeä ja hyväksytty sellaisena kuin on. Se on myös vastaisku syrjinnälle ja tuo esille sitä, että jokaisella tulisi olla oikeus elää ilman pelkoa, tiivistää Salibandyliiton Liittokoordinaattori Tea Naskali.

Jokaisella organisaatiolla, seuralla, joukkueella ja ryhmällä on vastuu ja mahdollisuus vaikuttaa siihen, että kaikki, niin uudet kuin jo lajin parissa olevat, kokevat itsensä tervetulleiksi salibandykentille sellaisena kuin ovat. Mutta miten ihmisoikeuksia ja kulttuuria voitaisiin edistää lajin sisällä?

-Joukkueiden ja seurojen sisäisellä puheella on iso merkitys. Muun muassa sukupuolineutraali-ilmapiiri ja -puhe sekä syrjinnän kieltäminen joukkueessa on tärkeää ja se, että siihen puututaan heti, jos sitä esiintyy, vastaa Tea ja jatkaa:

-Symbolit ovat myös merkityksellisiä. Sateenkaaren väriset kanteeninnauhat tai väritys pukukopissa viestittävät, että ollaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolella. Tärkeää on, että näiden symbolien välittämä viesti välittyy myös konkreettisesti puheissa ja toimintatavoissa.

Tea Naskali
Liittokoordinaattori
Päätöksenteon koordinointi, hallituksen kokousten sihteeri, huomionosoitukset, vapaakortit, liiton kokoukset ja henkilöstöasiat. Työsuojeluvaltuutettu.

Jaa artikkeli