Johan Rönnqvist ja Rami Pitkänen valittu erotuomareiksi TEHO Sport Suomen Cupin finaaliin

TEHO Sport Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina 20.1. Tampereella, missä Classic saa vastaansa Loviisan Torin. Cup-huipennuksen erotuomareiksi on valittu Johan Rönnqvist ja Rami Pitkänen.

TEHO Sport Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina 20.1. Tampereella, missä Classic saa vastaansa Loviisan Torin. Cup-huipennuksen erotuomareiksi on valittu Johan Rönnqvist ja Rami Pitkänen.

Rami Pitkänen, 41, on kotoisin Pietarsaaresta ja aloittanut tuomaroinnin vuonna 1999. Pääsarjaryhmässä hän on ollut vuodesta 2007 lähtien. Työkseen Pitkänen toimii paperitehtaan varaston työnjohtajana. Erotuomaroinnin lisäksi hän harrastaa jääkiekkoa, maastopyöräilyä, salibandyä ja tehdaspalokuntatoimintaa.
Johan Rönnqvist, 33, tulee Vaasasta ja on kuulunut salibandyn pääsarjaryhmään vuodesta 2010 lähtien. Yhteensä erotuomarikausia hänellä on takanaan kymmenen. Päivätyökseen Rönnqvist toimii autokorjaamon työnjohtajana ja ns. yleismiehenä. Hänen harrastuksiinsa kuuluvat jääkiekko ja kuntosali.
Valinta TEHO Sport Suomen Cupin finaaliin oli molemmille erotuomareille todella iloinen yllätys ja huomiointi oli ensimmäinen laatuaan.
– Kun sain puhelun finaaliin pääsystä, fiilikset olivat ensiksi aika hämmentävät. Kiitin puhelusta ja vasta oikeastaan puhelun päätyttyä mietin, että mitähän tuossa äsken tapahtui, Johan Rönnqvist kertoo tunnelmistaan tuoreeltaan finaalivalinnan jälkeen.

– Tulihan siitä huikea fiilis, koska aiemmin ei olla päästy viheltämään finaalipelejä. Ollaan päästy eteenpäin erotuomaroinnissa parina, Rami Pitkänen täydentää.
Vahvuuksikseen erotuomareina molemmat nostavat juuri parityöskentelyn. Parivaljakko tulee hyvin toimeen myös kaukalon ulkopuolella.
Odotettavissa on, että tammikuun cup-finaali tulee jäämään molemmille tuomareille muistiin ikuisiksi ajoiksi. Erotuomarointi on tarjonnut molemmille unohtumattomia kokemuksia.
– Ensimmäisenä tulee mieleen huikea Divarin playoff-sarja NJ – LNM viime keväältä. Joukkueet tykkäsivät ja onnistuimme hyvin joka pelissä parina, Rönnqvist muistelee.
– Divarin playoff-otteluiden lisäksi ensimmäisen liigapelin muistaa kyllä aina, Pitkänen kertoo.
Molemmat erotuomarit odottavat tunnelmallista ja hyvätasoista finaalipeliä.
– Cupin suola on se, että joukkueet eri sarjatasoilta pääsevät kohtaamaan ja mittaamaan osaamistaan, Pitkänen näkee.
– Se että pelit ovat kerrasta poikki luo kentälle tilanteen, että kumpikaan joukkue ei halua hävitä. Sen aistii kyllä pelaajista, Rönnqvist toteaa.
– Cupin finaalista tulee varmasti huikea tapahtuma niin joukkueille, yleisölle kuin tuomareillekin. Ikimuistoinen kokemus, Rönnqvist päättää.

TEHO Sport Suomen Cupin finaali lauantaina 20.1.

Kuva: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli