Jelppiä jojoille! Joukkueenjohtajan opas auttaa

Joukkueenjohtaja on yksi tärkeimmistä henkilöistä joukkueen toiminnan kannalta. Ilman taitavia, innokkaita ja asialleen omistautuneita taustajoukkoja yksikään salibandyjoukkue ei pystyisi toimimaan.

Etenkin tehtävässään aloittavalle joukkueenjohtajalle, mutta jo kokeneemmallekin, tulee eteen asioita ja kysymyksiä, joita voi olla vaikea hahmottaa.

Miten Kisa- ja PeliMaailman säännöt eroavat toisistaan, miten haetaan poikkeuslupa, mikä on Y-pelaaja, mitä tarkoittaa rinnakkaisedustus ja kuinka lisenssit hankitaan? Joukkueenjohtaja joutuu toimimaan usein myös yhteyshenkilönä junioripelaajien ja heidän vanhempiensa kanssa.

Seurat ja joukkueet toimivat hyvin erilaisissa toimintaympäristöissä ja hyvin erilaisin tavoittein. Jotta joukkueen toiminta olisi sujuvaa, myös tausta-asiat erilaisten määräysten ja sääntöjen osalta tulee olla kunnossa, ja siksi niihin on syytä perehtyä.

Joukkueenjohtajan opas on pyritty kirjottamaan mahdollisimman yleisellä tasolla siten, että oppaan sisältö olisi hyödynnettävissä mahdollisimman monenlaisissa seuroissa ja joukkueissa.

Salibandyliitossa laaditusta oppaasta voi antaa palautetta Jani Holopaiselle jani.holopainen(at)salibandy.fi, jotta opas tarjoaisi jatkossa entistä paremman työkalun seurojen aktiiveille.
 
Kannattaa siis tutustua joukkueenjohtajan oppaaseen ja laittaa linkki talteen.
 
Joukkueenjohtajan opas 2018-19 löytyy täältä.

Jaa artikkeli