Jasper Juuti johti Suomen U19-joukkueen voittoon Sveitsistä

Jasper Juuti syötti jo avauserässä kolme osumaa, kun Suomi löi Uppsalassa Sveitsin 9-4.

Suomen U19-poikien salibandymaajoukkue aloitti neljän maan EFT-turnauksensa Uppsalassa vahvasti, kun Sveitsi taipui selvästi 9-4. Lauantaina Suomi saa vastaansa Tshekin.

Avausmaali nähtiin jo avausminuutilla, kun Sveitsin hyvin torjunut maalivahti Nils Schalin peitti Jasper Juutin avopaikan mutta Miika Latvala sivalsi kakkospallon kaukaa verkkoon. Syöttöpiste merkittiin Juutille, joka keräsi niitä jo avauserässä kolme ja iski kolmannessa vielä pitkästä kierrosta Suomen kahdeksannen osuman.
Sveitsi kavensi toisen erän alussa lukemiksi 3-2, mutta ottelun vanhetessa Suomi kasvatti eroa rankaistuaan hyvällä prosentilla ylivoimahyökkäyksistä. Neljä pistettä koonneen Jasper Juutin ohella Suomen pistetilastoissa erottui Niko Einiö saldolla 1+2.

– Pientä alkujännitystä näkyi, mutta lähdimme viemään pallollista peliä ja onnistuimmekin siinä varsin hyvin, Suomen päävalmentaja Atte Juuti tiivisti.
– Isona teemana viime leirillä oli pelin rytmittäminen, ja se näkyi myös kaukalossa. Eniten parannettavaa jäi ratkaisuihin hyökkäysalueella, nyt haettiin turhan nopeasti sitä ratkaisevaa syöttöä, kun jatkossa pitää laittaa palloja isommalla maltilla omille pelaajille, Juuti sanoi.

Salibandya, Uppsala

U19-poikien EFT-turnaus

Suomi–Sveitsi 9-4 (3-1, 3-2, 3-1)

1. erä: 0.53 Miika Latvala (Jasper Juuti) 1-0, 6.48 Jani Rauhala (Juuti) 2-0, 9.35 Yannick Fitzi (Joshua Schnell) 2-1, 12.15 Tuomas Ojala (Juuti) 3-1.
2. erä: 20.27 Moritz Wenk (Marc-Andre Vogt 3-2, 23.24 Kaapo Siekkinen 4-2, 28.28 Niko Einiö (Joakim Lund) 5-2, 31.07 Moritz Mock (Schnell) 5-3 yv, 38.19 Jere Mattila (Tuukka Haudanlampi) 6-3.
3. erä: 42.14 Markus Salmi (Einiö) 7-3, 45.28 Juuti (Einiö) 8-3, 50.48 Severin Nigg (Schnell) 8-3, 52.30 Lund (Siekkinen) 9-4.

Jäähyt: Suomi 2 min, Sveitsi 3×2 min.

Erotuomarit: Kamil Sojka ja Tomas Sojka, Tshekki.

Suomen parhaana palkittiin Jasper Juuti.