Järvi-Suomen jäähalliderby on Riku Tuonoselle vuoden kohokohta

Joulu tulee Riku Tuonoselle jo huomenna Niiralan montussa.

Joulukuu on odottamisen aikaa monelle lapselle ja myös SB Welhojen Riku Tuonoselle. Tehokkaan puolustajan ei kuitenkaan tarvitse malttaa aattoiltaan saakka, vaan odotus palkitaan jo lauantaina 15. joulukuuta.

Tuolloin Kuopion jäähallissa pelataan Järvi-Suomen derbynäkin tunnettu Salibandyliigan koitos SB Welhot – Happee. Vuosikausia kuopiolaisseurassa pelanneelle Tuonoselle tapahtuma on totta kai mieleen.

”Hienoa päästä pelaamaan tuollaisessa paikassa kaverien ja tuttavien edessä. Lähdemme tekemään ottelusta tämän vuoden kohokohtaa”, Tuononen suunnittelee.

44035002044_c2dd9c5ce4_k.jpgToistaiseksi vuoden kohokohta marraskuinen Espoon reissu, jolta Welhot palasi neljän sarjapisteen kera. Oilersilta irtosi pinna jatkoaikatappiosta ja Otahallissa kaatui Indians varsinaisella peliajalla.

”Indiansin kanssa on ollut ennenkin tasaisia matseja, mutta etenkin Oilersilta saatu piste lämmitti mieltä. Taisimme yllättää vähän itsemmekin Espoon reissulla”, Tuononen naurahtaa.

Welhoja luonnehditaan usein yllättäjäksi, mikäli se onnistuu nappaamaan pisteitä. Tuononen toteaa, että viime kaudella sarjanousijan tavoitteena oli lähinnä välttää putoaminen heti takaisin Divariin.

”Nyt meillä on iskun paikka näyttää, mihin joukkueena kykenemme. Playoff-viiva ei ole kaukana. Muutama yllätys ja siihen päälle voitetaan päävastustajat, niin voimme päästä tavoitteeseen”, Tuononen toteaa.

Jäähalliottelusta alkaa sellainen otteluputki, jossa niitä yllätyksiä todella pääsee hakemaan. Welhot kohtaa peräjälkeen Happeen, Classicin ja Nokian KrP:n eli viime kauden mitalistit.

Tuonoselle rakkain vastustaja on nuoruusvuosien peruja Joensuun Josba, mutta nykyisistä liigajoukkueista juuri Happee sytyttää eniten.

”Vieressähän tuo Jyväskyläkin on ja Happee on menestynyt seura. Pienempänä sitä haluaa aina kiusata.”

Happeen kohtaaminen on kenties tämän vuoden kohokohta, mutta Tuononen ei nimeä sitä koko kauden 2018–19 huipentumaksi.

”Nämä kovat matsit pelataan ennen kuin lähdetään joulun viettoon. Ensi vuonna sitten lisää meininkiä”, Tuononen lupaa.

Oma meininki kentällä on ollut Tuonosen arvion mukaan ”ihan hyvä”. Puolustaja johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä saldolla 6+8=14.

”Olemme saaneet kentällisenä ehjiä pelejä. Sellaisia ohipelejä kuin meillä oli Classicia ja SPV:tä vastaan, ei tarvitsisi enää tulla”, Tuononen ruotii syyskautta.

Häntä voi hyvällä syyllä luonnehtia Welhojen ikoniksi, niin monta vuotta hän on seurassa pelannut. Jäähalliottelu on esimerkiksi junioreille varmasti ikimuistoinen kokemus. Tuononen toivoo, että seuratoiminnan voimannäyte huomataan myös muualla.

”Täällä olisi salibandyhallille menekkiä. Paljon on ollut puhetta, mutta uskon hallin tuloon vasta, kun se on pystyssä”, Tuononen hymähtää.

Teksti: Erno Rautarinta
Kuvat: Juhani Järvenpää ja Welhot

Jaa artikkeli