Järvenpäästä MM-kisamatkalle – SB-97 saapuu kannustamaan satapäisellä joukolla

Joulukuussa häämöttävät MM-kotikisat ovat monelle SB-97:n juniorille ensimmäinen kokemus lajin huippupeleihin. Seuran yhteisen kisamatkan järjestäminen kokosi yhteen yli sata osallistujaa, ja järvenpääläinen salibandyn erikoisseura ottaa MM-huumasta tänä vuonna kaiken hyödyn irti.

– Lumipalloefekti kisareissulle haluavien kesken suhteen syntyi nopeasti, kun lippujen varaaminen alkoi. Mukana on seuramme pelaajia perheenjäsenineen. Pelaajia on useasta eri ikäluokasta, niin tytöistä kuin pojistakin, seuran valmentaja Eeva-Lina Yrjönen iloitsee.

Idea seuran yhteisen matkan tekemisestä tuli viime pelikaudella pandemian keskellä. Haarrastajille haluttiin tarjota jotakin mieluista odotettavaa. Moni seuran juniori on sen ikäinen, että maaottelut kiinnostavat.

– MM-kisat ja muut maajoukkuetapahtumat ovat ihan mahtava juttu! Nuoret tarvitsevat esikuvia, jotka motivoivat ja auttavat myös haaveilemaan, joidenkin kohdalla jopa paikasta maajoukkueessa. MM-kisat näkyvät seurassamme koko syksyn ajan, sillä järjestämme myös SunSäbä-tapahtuman 12.9. Samalla juhlistamme seuramme 25. toimintavuotta. MM-kisat toimivat monelle sisäisen kipinän ylläpitäjinä ja voimistavat yhteisöllisyyttä seurassamme.

Tavoitteena tiivis yhteisö ja harrastajamäärien kasvattaminen

Seurassa on meneillään hyvä tekemisen meininki, ja uusien harrastajien kautta on mukaan saatu myös aktiivisia vanhempia taustajoukkoihin. Tavoitteena on rakentaa seuralle pelaajapolku aina pienten kerhoista aikuisten sarjoihin asti. Selkeän kehitysohjelman avulla tavoitellaan modernia, salibandyn harrastamista edistävää seuraa, jossa yhteisöllisyydestä ei tingitä.

– Olemme muutaman viime vuoden aikana saaneet hurjan määrän uusia harrastajia mukaan toimintaan ja päässeet nauttimaan uudesta nousukaudesta. Toivomme kisavuoden ja oman toimintamme ruokkivan innostusta, jonka avulla seuramme kasvaa ja mukaan saadaan motivoituneita ja innostuneita pelaajia vanhempineen. Mukana juhlavuotemme huipentavalla kisamatkalla on paljon lapsia ja vanhempia eri joukkueista, jonka toivon kasvattavan yhdessä tekemistä yli joukkuerajojen. Itse en ainakaan malta odottaa kisojen alkua, Eve kertoo innostuneena.

Yrjönen valmentaa itse 2011 syntyneitä poikia. Pelaajien esikuviksi hän mainitsee Mika Kohosen, Peter Kotilaisen, Tatu Väänäsen, Sami Johanssonin ja Rasmus Kainulaisen. Joukkueen pelaajista huolellista taustatyötä tehnyt Vilho pääsi haastattelemaan maajoukkueleirillä ollutta Kainulaista. Kysymykset oli laadittu yhdessä muun joukkueen kanssa.

Jaa artikkeli