Jarmo Härmästä salibandyn U19-maajoukkueen päävalmentaja

Jarmo Härmä, Stefan Korhonen ja Jarno Ihme luotsaavat Suomen U19-joukkuetta kohti seuraavia MM-kisoja.

Jarmo Härmä on seuraava Suomen U19-maajoukkueen päävalmentaja. Valmennustiimiin kuuluvat myös edellisestä ryhmästä jatkava Stefan Korhonen sekä maalivahtilegenda Jarno ihme. Salibandyliiton hallitus vahvisti nimitykset torstaina. Kahden vuoden sopimuksella kohti Tshekissä 2021 pelattavia MM-kisoja työskentelevään tiimiin on haussa vielä yksi lajivalmentaja.

– Kovin paljon innokkaampi ei voisi olla, Jarmo Härmä tiivistää tuntonsa uudesta pestistä.
– Tämä on iso mahdollisuus valmentajalle, ja olen aina sanonut rohkeasti ääneen, että tavoitteenani on jonain päivänä maajoukkuevalmennus. Kun katsoo nimilistaa, millaisia tiimejä nuorten maajoukkuetta on ollut valmentamassa, on kunnia päästä jatkamaan samaa työtä. Siellä on tehty sekä tulosten valossa että laadun puolesta hienoa jälkeä.

Nykyisin Nokian KrP:tä Salibandyliigassa luotsaava Jarmo Härmä muistetaan myös muun muassa OLS:n, LNM:n, Erä Akatemia ja M-Teamin peräsimestä. Härmä on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon (VAT) ja huippuvalmentajakurssin (HVK) vuosina 2011 ja 2012.
– Itselläni alkaa nyt kymmenes kausi pääsarjojen valmennuksessa, ja nuorten maajoukkue on tuttu maailma sikäli, että siellä on ollut paljon omia valmennettavia ja yhteydenpito maajoukkuevalmentajien kanssa jatkuvaa.

BT0A5691.jpgHärmällä on kova luotto tuleviin kollegoihinsa.
– Jos pitäisi listata yksi asia, miksi tämä tehtävä on erityisen hieno, se olisi tämä valmennustiimi. Ihmeen Jape on tuttu jo Oulun ajoilta ja Stefan Korhonen (keskikuvassa) pitkältä ajalta liigakuvioista. Minulla on kova kunnioitus molempia herroja kohtaan. Japen pitkän pelaajauran ja Steffin kokemuksen nuorten maajoukkueen valmennuksesta myötä uskon, että meillä on pelaajille aika paljon annettavaa.

U19-maajoukkuevalmentajat pääsevät kiinni työhön hyvinkin nopeasti.
– Meillä on heti tuossa kahden viikon päästä FBA-MAAJOUKKUETIE-tapahtuma B-ikäisille eli ilahduttavan nopeasti päästään lyömään heti sormet santaan. Sikälikin on tiimin neljäs jäsen haussa nopealla aikataululla. Valmennusosaamistahan Suomessa riittää paljon, ja nyt vain pitää löytää sellainen, jolla on aikaa ja mahdollisuus sitoutua maajoukkueeseen standardiemme edellyttämällä tavalla.

– Kaikilla nyt valituilla valmentajilla on halu kehittyä, ja mielestäni U19-valmennustiimit pitää valita valmentajista, joilla on vahva halu mennä koko ajan eteenpäin, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala kertoo.
– Se paikka on ikään kuin valmentajan ammattikorkeakoulu. Hyvää on myös, että Jarmo Härmä on valmiiksi mukana liiton valmentajakoulutusjärjestelmässä. Se ei ollut valintakriteeri mutta tuo samalla synergiaetuja tavalla, joka on käytössä monessa muussakin lajissa. Ihmeen Japen saaminen mukaan on myös hieno asia, hän pelasi huippupelaajana hienon uran, joka huipentui maailman mestaruuteen 2016 Riiassa ja on ollut kiinnostunut valmentamisesta jo pitkään. Innolla odotan, millaista positiivista lajitietämystä hän tuo nuorten maajoukkueeseen, Rantala sanoo.

Salibandyn U19-ikäluokan maailmanmestaruudesta on pelattu vuodesta 2001 alkaen kymmenesti, ja Suomi on saavuttanut neljä MM-kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Suomi on voittanut maailmanmestaruuden 2003, 2011, 2015 ja 2017.

31935315110_dfd84869a7_k.jpg

Pääkuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli