Jari Hankkio uskomattomassa lennossa - 5 liigaottelua, 22 maalia

Tänään Jari Hankkio viimeisteli seitsemän (!) kertaa, kun SPV kaatoi Tampereella Kooveen 15-7.

Seinäjoen Peliveljien Jari Hankkio kiitää Salibandyliigassa kaikkien aikojen maalivireessä. Tänään Hankkio laukoi seitsemän maalia SPV:n kaataessa vieraissa Kooveen 15-7.

Eilen Hankkio iski Oilersia vastaan tehot 4+2, ja viime viikonloppuna syntyi LASBia vastaan 4+0 ja Welhoja vastaan 4+3. Viimeisimmissä viidessä ottelussaan Hankkio on tehnyt 22 maalia ja syöttänyt kuusi.

Kaikkiaan Jari Hankkio on tehnyt kauden yhdeksässä ottelussaan 29 maalia ja syöttänyt kahdeksan, mikä oikeuttaa liigan sekä piste- että maalipörssin kärkeen.

Salibandyliigan yhden kauden maaliennätyksen 63 osumaa laukoi Oilersin Tero Tiitu 2005-2006, kun sarjassa pelattiin 33 ottelukierrosta. Nykymuotoisen 26 kierroksen runkosarjan maaliennätys 62 on Nokian KrP:n Henri Johanssonin nimissä kaudelta 2011-2012.

Jari Hankkio, 27, on mukana 30 nimen alustavalla listalla, jolta seulottu 20 pelaajan ryhmä Prahan joulukuun MM-turnaukseen julkistetaan tiistaina klo 15 Helsingin kaupungintalolla.

Salibandyliigan viikonloppuun jumbosijalta lähtenyt OLS nappasi jo sen toisen voittonsa, kun LASB kaatui kotikaukalossaan 4-2. Vielä ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aluksi Roope Kainulainen laukoi lahtelaiset 2–1-johtoon, mutta sitten puhalsi pohjoinen puhuri. Vain 26 sekuntia myöhemmin OLS:n Olli Wikstedt tasoitti, ja ajassa 55.18 Valtteri Parviainen iski ylivoimalla oululaiset johtoon. Viimeisen niitin nosti isäntien tyhjään verkkoon Mika Hirsikorpi.

Tärkeitä pisteitä sarjan häntäpäässä haki myös nousija Karhut, joka kaatoi Kuopiossa Welhot rangaistuslaukaukisan jälkeen 6-5. Welhot ehti nousta 1–3-tappioasemasta 5–3-johtoon ennen kuin Antti Vuorinen ja Eero Harjula päätöserässä nostivat porilaiset taas rinnalle. Rangaistuslaukauskisan ero syntyi Karhujen Ville Salosen maalilla, ja kisa päättyi Roope Mutkan pysäyttäessä isäntien Eero Vepsäläisen.

Arkistokuva: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli