Janne Kainulainen ja Toni Läntinen aloittavat U23-maajoukkueen valmentajina

Kaksikko Janne Kainulainen – Toni Läntinen vastaa U23-miesten maajoukkueen valmennuksesta seuraavat kaksi vuotta. Asian vahvisti Salibandyliiton hallitus viime viikon kokouksessaan.

Vanhimmalle ikäluokkamaajoukkueelle ei siis nimetty päävalmentajaa, vaan vastuu jakautuu tasavertaisesti Kainulaisen ja Läntisen kesken.

Ratkaisu tehtävänjakoon liittyy pitkälti U23-maajoukkueen toiminnan luonteeseen, jossa ottelutapahtumia on vähän ja leirityksessä korostuu yhteistyö Salibandyliiton ja Puolustusvoimien Urheilukoulun välillä.

– Yhteistyö Puolustusvoimien kanssa kesällä pitää sisällään neljä leiriä. Urheilukoulu vastaa kuluista ja lajivalmennus kuuluu Salibandyliitolle. Kainulainen ja Läntinen toimivat leirien lajiosien vastuussa vuorotellen, tekevät pelaajatarkkailua tahoillaan ja valinnat leireille sekä ottelutapahtumiin sitten yhdessä, selventää maajoukkueiden General Manager Jari Oka Oksanen.

– Nostaisin esiin vielä sen, että talvikaudella U23:n valmennus toimii pelaajien tukitoiminnoissa tarkkailun ja palautteenantamisen muodossa. Lisäksi U23-valmennus tekee yhteistyötä pelaajien ja toiminnan kehittämisen suhteen miesten maajoukkueen ja päävalmentaja Esa Jussilan kanssa. U23 toimii yhteistyössä niin miesten kuin U19-miesten maajoukkueen kanssa.

Toni Läntinen oli valmentajana myös edellisessä U23-valmennustiimissä. Hän toimii valmennuspäällikkönä FBT Karhujen organisaatiossa ja sitä ennen kuului TPS:n miesten F-liigajoukkueen valmennukseen. Janne Kainulainen on viime vuodet kantanut valmennusvastuun Nokian KrP:ssä. Valmennustaustaa löytyy myös TPS:ssa ja kuopiolaisessa Welhoissa.

U23:sten taustaorganisaatio on kevyempi verrattuna muihin maajoukkueisiin. Valmennuskaksikon ohella liiton hallitus nimitti joukkueenjohtajaksi Jiri Kirsilän ja fysioterapeutiksi Aleksi Nenosen.

U23-maajoukkueen kalenteri sisältää yhden pelillisen tapahtuman tänä vuonna. Se on syyskuun kansainvälisenä viikonloppuna (5.-8.9.) Bratislavassa, Slovakiassa, pelattava kansainvälinen turnaus, jonne vastustajiksi on kaavailtu Tshekin ja Sveitsin U23-maajoukkueita, sekä Latvian ja Slovakian miesmaajoukkueita.

Kuvituskuva: Juha Leskinen

Jaa artikkeli