Jani Kukkola upotti Oilersin jatkoajalla

Jani Kukkolan jatkoaikamaali toi EräViikingeille kaksi liigapistettä ja TEHO Sport Suomen Cupin jatkopaikan lauantain derbyssä Oilersia vastaan. Muissa otteluissa nähtiin selvempiä lukemia.

Salibandyliigassa pelattiin lauantaina viisi ottelua, joissa oli samalla panoksena paikka Suomen Cupin kuudennella kierroksella. Illan areenoilla nähtiin neljä selvää tasoeroa ja pääkaupunkiseudun derbyssä Espoossa trilleri, joka ratkesi jatkoajalla EräViikinkien hyväksi.

EräViikingit karkasi avauserässä jo 4–1-johtoon rankaistuaan Rasmus Kainulaiselle nousseen punaisen kortin tuottaman viiden minuutin ylivoiman aikana kahdesti. Oilers kiri maali maalilta lähemmäs, ja 40 sekuntia ennen loppusummeria Matias Veikkola tasoitti pelin kuudella viittä vastaan. Heti jatkoajan ensimmäisellä minuutilla kuitenkin Jani Kukkola harhautteli itsensä läpi puolustuksen ja nosti ratkaisupallon Oilersin verkkoon.

Oulussa Happee vei jo avauserän OLS:aa vastaan 3-1 ja voitti lopulta 10-3. Juha Rautiainen kirjautti keskisuomalaisille tehot 2+2, Jami Manninen laukoi hattutempun ja Paul Kotilainen syötti kolme osumaa.

Westend Indians haki liigapisteet ja Cupin jatkopaikan Sipoosta kaatamalla nousija ÅIF:n 7-1. Vieraiden Teppo Salo laukoi liigauransa avausmaalin, ja espoolaisten tehokkain oli kolmella syöttöpisteellään puolustaja Eero Harjula.

Kylmää oli kyyti myös toisella liigatulokkaalla Tiikereillä, joka sai nöyrtyä kovavireisen Nokian KrP:n kotikaukalossa peräti 16-4. Vielä toisessa erässä vantaalaiset nousivat tasalukemiin 3-3, mutta sen jälkeen ropisi omissa solkenaan. Nokialaiset komistelivat samalla saldojaan sarjan pistepörssissä, kun viikon päästä maajoukkueessa debytoiva Joona Rantala hurjasteli 5+2, Mikko Laakso 3+2, Henri Johansson 1+4 ja Joonatan Kovanen 2+2.

Esa Takalon ottelukuviin

Turussa palasi TPS kolmen tappion jälkeen voittajaksi kaataessaan Welhot 10-2. Voittoon riittäneet maalit olivat koossa jo 13 peliminuutin kohdalla Tatu Kanerviston lauottua lukemiksi 3-0. Toni Salminen (2+1) ja Mikko Hautaniemi (1+2) olivat isäntien kolmen pisteen pelurit.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Sunnuntaina pelataan Salibandyliigan tuplapanoskierroksesta vielä ottelut Steelers–Classic Hämeenlinnassa ja SPV–LASB Seinäjoella. Sen jälkeen on edessä 12 päivän maaottelutauko, kun Suomen miehet ja U19-pojat pelaavat neljän maan EFT-turnauksen Hämeenlinnassa, Tampereella ja Vantaalla.

Kuva: Jarmo Koskela

Jaa artikkeli