Jalas-Areena vihittiin käyttöön viikonloppuna - avajaisottelussa lähes 400 katsojaa

Etelä-Pohjanmaalla Jalasjärvellä otettiin aimo harppaus eteenpäin salibandyn olosuhteiden osalta, kun seudulle valmistunut Jalas-Areena aukaisi ovensa viikonloppuna. Ensimmäisenä otteluna 385 katsojan edessä sunnuntaina 19.11. pelattiin miesten 2. divisioonan ottelu Jalas – SBS PaHa.

Niille, joille Jalasjärven sijoittaminen Suomen kartalle tuottaa vaikeuksia, kerrottakoon, että se on nykyisin Kurikkaan kuuluva entinen kunta, joka sijaitsee noin 35 kilometriä Seinäjoelta etelään.

Jalas-Areena sijaitsee Jalasjärven yläkoulun yhteydessä. Päivisin areena on koululiikunnan ja sen jälkeen seurojen käytössä. Lattiamateriaalina on salibandyyn erinomaisesti soveltuva Taraflex. Uudessa hallissa on salibandyn tarpeet otettu hyvin huomioon muutoinkin kuin pelialustan osalta, kiitos Jalaksen salibandyaktiivien edunvalvontatyön. Jalas konsultoi hankkeen suunnitteluvaiheessa myös Salibandyliittoa olosuhdekysymyksissä.

Yläkoulun yhteyteen tulleen Jalas-Areenan suunnittelu alkoi keväällä 2020 ja rakentamisvaihe käynnistyi helmikuussa 2022. Kunnallisen hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 18 miljoonaa euroa. Jalas-Areena pitää sisällään yhden täysimittaisen salibandykentän. Katsomotilaa löytyy noin 400 henkilölle.

Jalas-Areenan avajaisottelua seurasi täysi tupa eli noin 400 katsojaa.

Uuden areenan suojissa toimintaansa pääsee pyörittämään paikkakunnan salibandyn ylpeys eli Jalasjärven Jalas. Salibandy liittyi jaostona vuonna 1914 perustettuun monilajiseuraan kesällä 2005. Tuolloin yhden joukkueen voimin liiton sarjassa aloittaneen Jalas Salibandyn toiminta on sittemmin kasvanut tasaisesti ja kuluvalla kaudella Jalaksella on Salibandyliiton sarjoissa mukana kolme aikuisjoukkuetta ja junioreita neljässä ikäluokassa. Lisäksi löytyy sählykerho ja perhesählytoimintaa järjestetään myös. Aktiivisia salibandyn harrastajia seurassa on hiukan yli 200.

Omaan kylään saatu halli on paikalliselle urheiluväelle todella iso asia.

– Jalasjärvelle on nyt saatu pitkään ja hartaasti toivottu liikuntahalli. Tästä lähtien toiminta ei ole enää tiloista kiinni. Kokonaisvaltaisesti uusi liikuntahalli merkitsee kaikille lajin jalasjärveläisille harrastajille kulkemisen merkittävää vähenemistä. Enää vapaaehtoisesti toimivien valmentajien ei tarvitse käyttää aikaa ja omaa rahaansa lajille oikeanlaisten olosuhteiden perässä kulkemiseen, vaan aika voidaan käyttää huomattavasti tehokkaammin, iloitsee Jalas Salibandyn toiminnanjohtaja Vesa Vierikko.

– Jalaksen ainoana jaostona meiltä löytyy edustusjoukkueet niin miesten kuin naistenkin sarjoista. Tämä on tärkeä asia junioreille, kun he näkevät omassa seurassaan mahdollisuuden edetä ja päästä pelaamaan myös aikuisten sarjoissa.

Jalas Salibandyn toiminnanjohtaja Vesa Vierikko (vas.) ja Jalasjärven Jalaksen puheenjohtaja Jarmo Alajoki luottavat, että Jalas-Areena sitoo salibandyn harrastajat entistä tiiviimmäksi yhteisöksi seudulla.

– Meillä salibandyjaostossa on nyt hyvä tekemisen meininki, kun päästään viimein järjestämään kaikki treenit sekä kotiottelut ja -turnaukset erinomaisissa olosuhteissa omalla paikkakunnalla. Yhteinen kotihalli tuo kaikki Jalaksen salibandyharrastajat entistä tiiviimmäksi yhteisöksi. Meillä on jo nyt hyvin aktiivinen yleisö, joka käy katsomassa joukkueiden pelejä ympäri maakuntaa, joten minkälaisia ottelutapahtumia kotipeleistä vielä tuleekaan, Vierikko toteaa.

Kuinka avajaisottelu päättyi? Siinä Jalas otti kotiyleisön tukemana maukkaan 7-4-voiton ähtäriläisestä SBS PaHasta. Tunnelmapaloja ottelusta voit katsoa videolta alta.

Jalas-Areena sijaitsee Jalasjärven yläkoulun yhteydessä.

Video: Tunnelmia Jalas-Areenan avajaisottelusta 19.11.2023 (M2D: Jalas – SBS PaHa 7-4).

Kuvat: Jarmo Koskela
Video: Autio Visuals

Jaa artikkeli