Iso nimi palaa – Matti Vapaniemi vahvistaa Karhuja

Divarissa viimeisenä vaaniva Karhut sai roppakaupalla kokemusta kärkenään pitkästä aikaa Poriin palaava Matti Vapaniemi.

Nuori porilaisjoukkue sai riveihinsä viisi kokenutta pelaajaa marraskuun tauon aikana. Karhujen riveihin liittyvät viime kaudella joukkueessa pelanneet Kalle Santanen, Tuomas Puisto, Tatu Ruohonen ja Tomi Bergendahl sekä uutena pelaajana Karhuihin palaava Matti Vapaniemi. 

Puolustuspäähän apuja kaivannut ryhmä vahvistuu uusien sopimusten myötä merkittävästi.

Viimeksi Porissa kaudella 2008-09 Salibandyliigaa pelannut Matti Vapaniemi palaa porilaisseuraan kymmenen muualla vietetyn kauden jälkeen. Ensimmäiset kolme kautta Vapaniemi edusti Salibandyliigassa Tampereen Classicia. Tampereen visiitin jälkeen Vapaniemi on pelannut salibandyä puoliammattilaisena Sveitsin NLA- ja NLB-liigoissa viimeiset seitsemän kautta.

– Hyvillä fiiliksillä tulen takaisin. Pitkä aika siitä, kun on viimeksi täällä pelannut. Kymmenen vuotta on pitkä aika olla muualla. On hienoa palata takaisin ja sulkea ympyrä, kommentoi Karhuihin palannut Matti Vapaniemi.

– Salosen Villellä on suuri vaikutus siihen, että olen aikanaan aloittanut salibandyn ja nyt siihen, että palaan takaisin Karhuihin.
Tuntuu vieläkin siltä, että ollaan edelleen kaukalossa samalla aaltopituudella. Odotan, että päästään kaukaloon yhdessä, päättää Vapaniemi.

Tuomas Puisto ja Kalle Santanen olivat viime kaudella porilaisjoukkueen tehokkaimmat puolustajat Salibandyliigan runkosarjassa. Molemmille kertyi runkosarjan aikana kymmenen tehopistettä. Tatu Ruohonen puolestaan oli yksi neljästä Karhujen pelaajasta, joka esiintyi kaikissa runkosarjan otteluissa.

– Olen käynyt parissa kotipelissä katsomassa. Hyvin on nuori joukkue taistellut niissä. On ollut todella kiva tulla takaisin koppiin ja odotan taas paljon, että pääsee pelaamaan. Meillä on kyllä täällä paljon hyviä nuoria poikia joukkueessa – uskon, että kyllä me tästä saadaan hyvä lopputulos, kommentoi puolustaja Kalle Santanen.

Tomi Bergendahlin pitkä ura Karhuissa jatkuu tälläkin kaudella. Bergendahl tuo lisää kokemusta seuran maalivahtiosastolle ja näin ollen vapauttaa edustusjoukkueen mukana olleita juniorimaalivahteja omien joukkueiden käyttöön.

– Meidän puolustus on kaivannut vahvistusta. Nyt saimme kavereita, jotka pystyvät pelaamaan pallollista peliä. Ei meillä suurta hätää ole ollut puolustamisessa eikä oma pää ole vuotanut tähän mennessä, mutta pallollisessa peliin tarvitsimme apuja, kommentoi tuoreita sopimuksia Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

– Kaikki neljä kenttäpelaajaa ovat lähtökohtaisesti pakkeja, mutta Vapaniemen Matti taidetaan laittaa takaisin hyökkääjän tontille. Pojilla menee varmaan pari peliä, että tottuvat taas peliin vaikka harjoituksia on takana pian kuukausi niin peli on aina eri asia.

– Tomi taas mahdollistaa meille sen, että saadaan vapautettua junioreita omiin harjoituksiin ja peleihin. Kyllä Bergendahl nähdään vielä useammassa ottelussa tolppien välissä, päättää Nylund.

Karhuihin täksi kaudeksi siirtynyt puolustaja Jani Immonen siirtyy puolestaan SBS Rupun riveihin Huittisiin. Immonen ehti pelata Divarissa kymmenen ottelua tehden niissä yhden maalin. Karhut kiittää Jania ja toivottaa menestystä peliuralle.

Karhujen tiedotteesta
Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Jaa artikkeli