"Inspiroitunut olo" – salibandykin mukana Valmentaa kuin nainen -tapaamisessa Kuopiossa

Salibandyliiton pelaamisen kehittäjä Eeva Welling toi terveiset Kuopion Valmentaa kuin nainen -tapahtumasta.

Piskuinen, mutta sitäkin motivoituneempi naisjoukko eri palloilulajeista kokoontui lauantaina 16.3. Kuopioon innostumaan ja inspiroitumaan valmentamisesta. Päivän esiintyjinä olivat Pauliina Miettinen ja Satu Kaski.

Eeva Welling, Pelaamisen kehittäjä Salibandyliitosta, kertoi ensin yleisesti, mikä hanke Valmentaa kuin nainen on ja miten viiden vuoden aikana on erilaisin toimenpitein kannustettu naisia valmennukseen ja tuettu jo valmentavia naisia. Hanke on järjestänyt erillisiä Urheilijasta Valmentajaksi -koulutuksia naisille, mentorointikoulutusta ja naisten huippuvalmentajatapaamisia.

Pauliina Miettinen (kuvassa) kertoi värikkäästi oman valmentajatarinansa. Kuopiosta lähtöisin oleva Pauliina raivasi tiensä jalkapallomaajoukkueeseen ja huippuvalmentajaksi. Hän valmensi muun muassa Yhdysvalloissa ja voitti mestaruuden siellä ja Suomessa PK-35:n valmentajana. Nykyään Pauliina ei enää valmenna huipputasolla olevaa joukkuetta. Hän pitää potkuvalmennuskoulutusta ja valmentaa junioreita.
– Tykkään työstäni näin, että voin tehdä monipuolisesti erilaisia juttuja ja auttaa pelaajia eri tavalla urallaan, kertoili Pauliina.

– Halusin tuoda omassa puheenvuorossa esille sen, kuinka paljon tietämystä valmennuksesta pitkän urheilijauran tehneillä naisilla on. Ja rohkaista sitä kautta heitä tarttumaan valmennukseen, urheilupsykologi Satu Kaski sanoi. Yhdessä osallistujien kanssa Satu kävi läpi muun muassa minkälaisia hyviä ja ehkä ei niin hyviä kokemuksia heillä on valmennustilanteista ja valmentajista.

Osallistujat olivat innoissaan päivän jälkeen. Palautteessa he totesivat muun muassa seuraavaa:

– Olen ihan liekeissä ja entistä innostuneempi kaikesta
-– Inspiroitunut olo ja paljon mietinnän paikkoja omaan tekemiseen,
– Jäi pyörimään monia ajatuksia ja näkökulmia, minkälainen valmentaja haluaisi itse olla.

Valmentaa kuin nainen on palloilulajien yhteishanke, jonka tavoitteena on lisätä naisvalmentajien määrää. Hanke on ollut käynnissä vuodesta 2013. Hankkeesta voi lukea lisää hankkeen omilta Facebook-sivuilta, Valmentaa kuin nainen ja Suomen Valmentajat ry:n nettisivuilta: suomenvalmentajat.fi

– Valmentaa kuin nainen -hanke on myös Salibandyliitolle erittäin merkityksellinen, kertoo Eeva Welling.
– Yhtä lailla salibandyssa kuin muissakin palloilulajeissa kaivataan naisia mukaan valmennukseen. Hankkeen kautta on voinut kannustaa jo lopettaneita pelaajia esimerkiksi Urheilijasta Valmentajaksi koulutukseen. Jo valmentajina toimivia on ohjattu mentorointikoulutuksiin, jotta he voivat tulevaisuudessa puolestaan opastaa uusia valmentajaksi hamuavia, jatkaa Welling, jonka kommentti löysi tiensä myös Savon Sanomien artikkeliin tapahtumasta.

savonsanomat_vkn2.jpg

Jaa artikkeli