Indians haluaa kääntää kurssin Espoon jäähalliderbyissä ja näkyä somessa – ”Pyrimme olemaan edelläkävijöitä”

Westend Indians on tehnyt hyvää jälkeä niin kaukalossa kuin tiedotuksessakin, ja perjantain tavoite on kaataa viimein Oilers myös isossa Espoon derbytapahtumassa

Espoon perjantaina pelattavaa jäähalliderbyä voi jo hyvin luonnehtia fraasilla ”perinteeksi muodostunut”. Esport Oilers ja Westend Indians pelasivat Salibandyliigaa nykyään Metro Areenana tunnetussa jäähallissa ensimmäistä kertaa vuonna 2016. Joukkueet ovat kohdanneet tämän jälkeen joka vuosi isännöiden tapahtumaa vuoron perään.

Tänä vuonna derbyn järjestää Indians. Heimon tiedotus- ja tapahtumavastaavana kesällä aloittanut Henri Keränen kertoo valmistelujen edenneen joutuisasti.

– Aikataulussa mennään. Markkinointi aloitettiin isommin kuukausi ennen tapahtumaa ja muutenkin kaikki järjestelyt ovat jo tuossa alkusyksystä olleet hyvällä mallilla. Meillä on hyvät pohjat työstää tätä, kun on aiemminkin järjestetty, Keränen sanoi.

Ainakin Espoon katukuvassa jäähalliderby on näkynyt syyspimeässä. Keltaiset plakaatit ja julisteet pistävät silmään.

– Positiivista viestiä on tullut, että on näkynyt hyvin ja laajasti.

Jäähalliottelun järjestäminen ei ole jokapäiväistä huvia. Salibandyliitto tukee tapahtumaotteluita osaltaan, mutta myös katsojia olisi hyvä saada. Yleisöllä on myös tärkeä rooli viihdearvon nostattajana.

– Meillä on tavoitteena ainakin 2000 katsojaa, sillä me saamme hyvän tunnelman aikaiseksi, Keränen sanoi.

Lipunmyynti on sujunut hänen mukaansa hyvin. Isossa hallissa salibandyväen ei tarvitse pelätä lippujen loppumista, joten tiketit hankitaan usein vasta juuri ottelun alla.

– Ennakkolipunmyynti on käynyt oikein hyvin. Positiivisissa merkeissä pystyi lähtemään tähän viikkoon, Keränen iloitsi.

49174921577_a8b0ae3f72_k.jpgHeimon leirissä otteluun on lisäksi yksi selvä tavoite. Oilers on voittanut kaikki aiemmat jäähalliderbyt, vaikka muissa halleissa espoolaiset ovat mitelleet varsin tasaväkisesti.

– Nyt on aika kääntää kurssia. Joukkueen urheilulliset suoritukset ovat olleet nousujohteisia ja alkukausi on näyttänyt hyvältä. Voitto on ainoa vaihtoehto, Keränen uskoi.

Espoon herruuden lisäksi kamppailussa on panoksena myös runkosarjan sijoitukset, joilla on Salibandyliigassa tapana nousta arvoon arvaamattomaan. Espoolaisjoukkueet pelaavat Indiansin hyvän syksyn myötä luultavasti samoista sijoista ja kotietu on saavutettavissa kummallekin.

Indians haluaa Keräsen mukaan kehittää toimintaansa kaikilla osa-alueilla. Hän on tarttunut omaan toimeensa nopeasti. Sitä helpottaa puolestaan se, että organisaatio on tulokkaan näkökulmasta toimiva.

– Täällä on hyviä ihmisiä niin joukkueen taustalla kuin pelikentälläkin. He pitävät suoritustason jatkuvasti korkeana, jolloin tuloksetkin ovat hyviä.

Yhtenä esimerkkinä uudistuksista on aiempaa vahvempi sosiaalisen median haltuunotto. Salibandyssä some-näkyvyys on luonnollisesti tärkeää, eikä ole samantekevää, millaista sisältöä seura tuottaa.

– On vähän uudistettu sitä. Pyrimme taltioimaan joukkueen arkea paremmin ja nostamaan vaatimustasoa myös viestinnän puolella, Keränen totesi.

Esimerkkinä uudenlaisesta sisällöstä on Heimon matkassa -videosarja, jota isännöi puolustaja Santeri Toropainen. Neliosaisen sarjan viimeinen jakso ilmestyi derbyä edeltävänä keskiviikkona.

Videoilla pääsee kurkistamaan liigajoukkueen arkeen muun muassa ottelumatkoilla, aamuharjoituksissa ja pukukopissa. Tunnelma vaikuttaa hyvin aidolta. Viihdyttävä ja dokumentaarinen sarja osoittaa todeksi myös sen faktan, että liigatason salibandy käy hyvinkin työstä huippupelaajille.

Keräsen mukaan sarja päättyy derbyyn, koska joukkueen annetaan alkuvuodesta taas keskittyä pelaamiseen ilman kameran jatkuvaa käymistä. Jotakin muuta kiinnostavaa sisältöä on silti tarkoitus julkaista.

– Ideoitahan on hirveä määrä, mutta katsotaan, mitä lähdetään toteuttamaan keväällä, Keränen sanoi.

– Pyrimme olemaan edelläkävijöitä viestinnän osalta eli jotain uutta koitamme tehdä.

Laadukas sisällöntuotanto onkin jo tuonut uusia seuraajia seuran some-kanaviin. Varsinaista analytiikkaa kävijöistä ei vielä tehdä, mutta Keränen on mielissään kehityksestä.

– Vähän pintapuolisesti olen seurannut, kun ura Indiansissa on vielä alkuvaiheessa ja keskittyminen on ollut sisällön hyvässä laadussa. Pikkuhiljaa on tullut kasvua sieltäkin.

Hyvät peliesitykset ovat heijastuneet myös yleisöluvuissa. Otahallin kotiotteluissa katsomo on ollut usein lähes täynnä ja 600 silmäparin raja on ylitetty.

– Hyvin on ollut porukkaa. Joissain peleissä kaikki eivät ole mahtuneet penkeille asti. Semmoisia haasteitakin tässä on tullut vastaan, kun joukkue on pelannut hyvin, Keränen totesi.

Perjantain derbyssä juuri tätä haastetta ei luultavasti ole, mutta kyseessä on joka tapauksessa iso ponnistus seuraväelle.

Sitä se on varmasti myös joukkueelle, joka varmasti haluaa hyödyntää syksyn pirteää peli-ilmettään kaatamalla paikallisvastustajan ensimmäistä kertaa kirkkaissa valoissa.

Ennen illan pääottelua pelataan hyväntekeväisyyskamppailu, jossa Metro Areenan kaukalossa nähdään Indiansin ja Oilersin entisiä pelaajia ja julkkiksia. Tuotot ohjataan vähävaraisten lasten ja nuorten harrastusten tukemiseen.

Katso Heimon matkassa / Jakso #4: Tuplaviikonloppu:

Teksti: Erno Rautarinta
Kuvat: Juhani Järvenpää

49174217763_2ed1d087ae_k.jpg

Jaa artikkeli