"Ilman kipinöitä on vaikea innostua – kokea ja oppia jotain uutta" - Säbäkipinä tarjoaa liikkumisen iloa matalalla kynnyksellä

Kipinät saavat mielen innokkaaksi, ajatukset lentämään ja usein myös jalat liikkumaan. Ilman kipinöitä on vaikea innostua – kokea ja oppia jotain uutta. Sitä on myös Säbäkipinä.

Säbäkipinä on koko salibandyn yhteinenlasten matalan kynnyksen toimintamalli, jolla on suuri yhteiskunnallinen merkitys. Säbäkipinän tarkoitus on saada uusia lapsia ja perheitä lajin pariin – tarjota uusi ja innostava liikkumisen alusta lapsille sekä antaa seuroille erilaisia tapoja toimia ja järjestää toimintaa. Keskiössä on innostaminen sekä liikkumisen ja hauskuuden mahdollistaminen.

Säbäkipinän olemassaolon tarkoitus on myös yhteiskunnallisesti tärkeä. Salibandyliitto haluaa yhteisesti välittää viestin ja toimia niin sisäisesti kuin kumppaneidensa kanssa sen eteen, että liikkuminen lisääntyisi. Säbäkipinä lisää yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, edistää tasavertaisuutta, kartuttaa elämäntaitoja sekä yhdessä tekemistä ja kokemista.

Säbäkipinä koostuu kolmesta kipinäkulttuurin ympärille rakennetusta toiminnasta: säbäkipinäpelit, säbäkipinäkoulutukset ja säbäkipinäkerhot, jotka on kaikki rakennettu tukemaan matalan kynnyksen innostavaa toimintaa.

Säbäkipinän eri osa-alueisiin pääset tutustumaan paremmin jokaisen osa-alueen omalla alasivulla:

Säbäkipinäpelit

Säbäkipinäkerhot

Säbäkipinäkoulutus

Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).

Jaa artikkeli