Ilkka: Salibandyliigan legenda Mikko Kohonen pelaa viimeistä kauttaan

Vielä yhtä Salibandyliigan mestaruutta SPV:n paidassa tavoitteleva Mikko Kohonen pelaa viimeistä kauttaan, Ilkka paljastaa.

Tämä on SPV:n hyökkääjälegenda Mikko Kohosen viimeinen kausi Salibandyliigassa, tuore Ilkka paljastaa STT:n tekemässä jutussaan. Ensi kuussa 41 vuotta täyttävä Kohonen on kokenut ja voittanut lajissa enemmän kuin useimmat koskaan.

Mikko Kohonen ja SPV tavoittelevat tältä kaudelta edelleen vain Suomen mestaruutta, ja runkosarjassa lähinnä erikoistilanteita pelannut ”Don” Kohonen hamuaa kevään ratkaisuhetkille isompaa roolia.
– Pudotuspeleihin kaivan lisää Tarzanin verta ja pyrin juoksemaan kentälle muissakin tilanteissa, hän sanoo jutussa.

Myös monenlaisia loukkaantumisia kokenut Mikko Kohonen on siinä asemassa, että osaa jo antaa nuorille pelaajille neuvoista tärkeimmän:
– Nauttikaa täysin siemauksin jokaisesta hetkestä, sillä ne kuluvat nopeasti.

Sen verran on faneille luvassa lohtua, että Mikko Kohosesta ilmestyy ensi syksynä Jere Vasaraisen kirjoittama elämänkerta.

Salibandyliigan kolminkertaisella mestarilla Mikko Kohosella on kaapissaan myös 2008 ja 2010 maailmanmestaruudet sekä kaksi MM-hopeaa. Tähän mennessä hän on pelannut Salibandyliigan runkosarjassa 548 ottelua tehoilla 556+317=873 ja pudotuspeleissä 147 ottelua saldolla 112+63=175. Ensimmäiset 10 liigakauttaan 1997 – 2007 Mikko Kohonen edusti Happeeta.

Katso myös:

Kun Mikko Kohonen oli menettää jalkansa (Ei herkille, mukana rajua kuvamateriaalia)

Jaa artikkeli