IFF päätti: Champions Cup 2021 peruuntuu

Sveitsin Winterthurissa 9.-10. tammikuuta 2021 järjestettäväksi kaavailtu seurajoukkueiden mestaruusturnaus, Champions Cup, peruuntuu koronapandemian vuoksi.

IFF:n hallitus on päättänyt tapahtuman peruuttamisesta, koska järjestelyistä vastaava Sveitsin liitto ei näe edellytyksiä turnauksen järjestämiselle.

Sveitsin liiton hallitus käsitteli asian kokouksessaan keskiviikkona.
– Vallitseva epidemiatilanne ja korkeat maailmanlaajuiset tartuntamäärät eivät jätä mahdollisuutta tapahtuman järjestämiseen lähitulevaisuudessa ilman merkittäviä epävarmuustekijöitä ja riskejä niin  terveydellisesti kuin taloudellisesti, perustelee Sveitsin liiton puheenjohtaja Daniel Bareiss IFF:n tiedotteessa.

Koska koronatilanteen vuoksi salibandyn kansainvälistä kisakalenteria on jouduttu muokkaamaan jo useampaan kertaan, ja myös kansallisten salibandysarjojen läpiviemiseen liittyy paljon epävarmuutta, IFF päätti poistaa Champions Cupin vuoden 2021 tapahtumistaan kokonaan.

Päätökseen vaikutti oleellisesti myös se, että Sveitsin liitto ei nähnyt mahdollisuutena siirtää Champions Cupia myöhempään ajankohtaan ensi vuonna. Sen sijaan maa on ilmoittanut kiinnostuksensa Champions Cupin järjestämisestä Winterthurissa vuonna 2022 tai 2023.

IFF päättää vuosien 2022 ja 2023 Champions Cupin järjestäjätahot tuonnempana vuoden 2021 aikana neuvoteltuaan ensin Suomen ja Sveitsin liittojen kanssa. Asiaan vaikuttaa mm. se, että miesten MM2020-kisat Helsingissä siirrettiin vuodella eteenpäin eli joulukuun alkuun 2021.

Champions Cupin miesten sarjaan Suomesta olisi osallistunut Classic ja naisten sarjaan PSS.

IFF:n uutinen täällä.

Kuva: Martin Flousek / Champions Cup 2020

Jaa artikkeli