Hyytiäinen ja Forsman palaavat vahvistamaan TPS:aa

TPS saa ensi kauden Salibandyliigaan kaksi mieluisaa paluumuuttajaa.

TPS vahvistuu ensi kauden Salibandyliigaan, kun Juuso Forsman, 23, ja Jani Hyytiäinen, 29, pukevat jälleen mustavalkean pelipaidan ylleen. Molempien sopimus on mallia 1+1 vuotta.

Rightin puolelta pelaava Forsman on edustanut kaksi edellistä kautta Divarissa pelaavaa FBC Turkua ja on pelipaikaltaan puolustaja. Hyytiäinen pelasi viime kaudella Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Floorball Thurgaussa ja pystyy pelaamaan hyökkääjänä niin laidassa kuin keskushyökkääjänäkin.

Forsman on edustanut TPS:ää junioritasolla, ja hän voitti A-junioreiden SM-kultaa TPS:n paidassa kaudella 2016–2017. Neljän A-juniorikauden aikana Forsman takoi 104:ssä ottelussa tehot 69+23=92. Forsman puhkuu intoa pukea TPS-nuttu ylleen.

– Hyvillä ja odottavin mielin! Hieno palata mustavalkoiseen juniorivuosien jälkeen. Nyt jo lyhyessä ajassa huomannut, että seurassa tehdään paljon asioita oikein ja ammattimaisesti.

Hyökkäävä puolustaja takoi kahdella edellisellä kaudella FBC Turun sotisovassa 40+5=45 pörssipistettä 59 ottelussa.

– Vahvuuteni näen hyökkäyspäässä, ja puolustajalle tärkeässä pallovarmuudessa. Aion tuoda joukkueeseen laajuutta sekä monipuolisuutta hyökkäysalueen pelaamiseen, perkaa Forsman.

Forsmanilla on selkeät tavoitteet tulevalle kaudelle.

– Henkilökohtaisesti ottaa askel eteenpäin pelaajana sekä vakiinnuttaa pelipaikka kovassa ryhmässä. Joukkueena tavoite on yksinkertaisesti se, mikä tälle seuralle ja kaupungille kuuluu salibandyn saralla, eli mestaruus Salibandyliigassa.

30 vuotta marraskuussa täyttävä Hyytiäinen tekee paluun TPS-paitaan kahden kauden jälkeen. Liigassa TPS:n ja Viikinkien väreissä yhteensä 137 ottelua pelannut hyökkääjä iski viime kaudella Sveitsin divarissa muhkeat 19+33=42 tehot 26:ssa pelaamassaan ottelussa, ollen sarjan pistepörssin neljäs. Hyytiäinen on paluustaan ymmärrettävästi enemmän kuin mielissään.

– Erittäin hyvillä mielin! Tuskin olen koskaan odottanut kauden alkua niin paljon, kuin tällä hetkellä. Samalla myös sellainen fiilis, että ympyrä sulkeutuu ja ensimmäistä kertaa kaikki läheisimmät samassa joukkueessa.

Voitontahtoinen hyökkääjä on pelannut urallaan 21 pudotuspeliä ja tehnyt niissä tehot 13+8=21. Runkosarjassa pisteitä on syntynyt lähes piste per peli tahtiin, 75+35=110 116:ta ottelussa. Hyytiäinen tuo joukkueeseen kokemuksen lisäksi ratkaisuvoimaa, mutta pörssitakuuta hän ei kuitenkaan uskalla antaa.

– Jää nähtäväksi, kuinka paljon pörssejä on tulossa. Joukkueessa on jo valmiiksi hyviä pisteitä tekeviä pelaajia, niin yritetään antaa mahdollisimman hyvää taustatukea heille ja sitä kautta auttaa joukkuetta. Henkilökohtaisella tasolla suurin tavoite pysyä terveenä. Erittäin piinaava jalkavamma on ollut viimeiset pari vuotta enemmän tai vähemmän mukana jokapäiväisessä tekemisessä mukana.

TPS:n päävalmentaja Janne Kainulainen on tyytyväinen vahvistuksiin.

– Forsman ja Hyytiäinen tuovat molemmat erikoisominaisuuksia ja mahdollisuuksia jo ennestään laadukkaaseen joukkueeseen. Forsmanin vahvuus hyökkäyspäässä ja rightin kätisyys tuo monipuolisuutta meidän pakkikalustoomme, ja Hyytiäisen hyökkäyspeliosaamisen ja voitontahdon tietävät varmasti kaikki lajia seuraavat.

– Lisäksi molemmilta löytyy erikoisosaamista erikoistilanteisiin, joten olen todella tyytyväinen siitä, että molemmat halusivat kovasti tulla meidän joukkueeseemme. Kumpikin on ollut valmis laittamaan kaiken peliin päivästä numero yksi ja se lämmittää valmennuksen mieltä, päättää hymyissä suin Kainulainen.

TPS:n tiedotteesta
Kuva: Anssi Koskinen

Joko olet uudessa Salibandy Suomi -yhteisössä? Uusi Facebook-ryhmä kokoaa lajiyhteisön yhteen. Hyppää mukaan tästä

Jaa artikkeli