Huippuvalmentajaksi? - haku VAT-HVK-koulutukseen on avattu

VAT–HVK-salibandyn valmentajakoulutus antaa valmiudet edustustason joukkueiden valmentamiseen ja johtamiseen sekä nuoren huippupelaajan kehittämiseen.

VAT – HVK -salibandyn valmentajakoulutus antaa valmiudet edustustason joukkueiden valmentamiseen ja johtamiseen sekä nuoren huippupelaajan kehittämiseen. Koulutuksessa suunnitellaan, johdetaan ja arvioidaan nuorten maajoukkuetason urheilijoiden harjoittelua ja pelaamista Salibandyliiton tapahtumissa. Painopisteenä on yksilön ja joukkueen kokonaisvaltainen kehittäminen.  VAT – HVK -koulutus on prosessikoulutus ja sisältää ammattitutkinnon tai sen osan (liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, valmennuksen osaamisala).

VAT – HVK -valmentajakoulutuksen suorittaminen oikeuttaa Salibandyliiton pääsarjatasolla valmentamiseen.

Koulutukseen valittavilta edellytetään pääsääntöisesti 2. tason valmentajakoulutusta, useamman vuoden valmennuskokemusta sekä valmentajana toimimista tutkintokoulutuksen aikana ja näytöissä. Opiskelijat valitaan yhteistyössä Suomen Salibandyliiton kanssa. Hakulomakkeeseen pääset sivun alalaidan linkistä.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Suomen Salibandyliiton kanssa. Opiskelija voi valita tutkintokoulutuksen seuraavista vaihtoehdoista:

1. Koko tutkinto + HVK (150 osaamispistettä)
• Pakollinen tutkinnon osa: Ammatillinen toiminta valmentajana
• Valinnainen tutkinnon osa: Lasten / nuorten / aikuisten valmentaminen

2. Tutkinnon osa + HVK (90 osaamispistettä):
• Valinnainen tutkinnon osa: Lasten / nuorten / aikuisten valmentaminen

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan tutkintokoulutuksen alkuvaiheessa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa selvitetään yhdessä opiskelijan kanssa mm. aikaisemmin hankittu osaaminen, tutkintokoulutuksen ja muun osaamisen hankkimisen tarve ja tavoitteet, tutkinnon suorittamisen aikataulu ja näyttöympäristö, ohjauksen ja tuen tarve sekä urasuunnitelmat.

Koulutukseen sisältyy lähiopetuksen lisäksi etäopiskelua verkossa sekä työssäoppimista omaa valmennustyötä tehden. Tutkinnon ammattitaitovaatimukset arvioidaan näytöissä, jotka ovat käytännön valmennusta ja siihen liittyvää suunnittelua, kehittämistä ja dokumentointia.

1. jakso lokakuu, Eerikkilä
• 5.-7.10.2020  

2. jakso marraskuu (U17-16 malliryhmä), Eerikkilä
• 17.-19.11.2020  

3. jakso joulukuu (Miesten WFC2020), Helsinki
• 4.-5.12.2020

4. jakso helmikuu (C1 pelitapahtuma), Eerikkilä
• ajankohta tarkentuu myöhemmin

5. jakso huhtikuu, Eerikkilä
• 26.-28.4.2021

6. jakso toukokuu, Eerikkilä
• ajankohta tarkentuu myöhemmin

7. jakso elokuu, Eerikkilä
• 23.-25.8.202

8. jakso syyskuu, Eerikkilä
• 20.-22.9.2021

1.  Koko tutkinto / HVK, 150 osp (23 lähipäivää)
• 3000€
• Hinta oppisopimuksella 2000€

2. Tutkinnon osa / HVK, 90 osp (n. 20 lähipäivää)
• 2400€
• Hinta oppisopimuksella 1400€

Kaikkiin hintoihin sisältyy opetus sekä majoitus ja täysihoito Eerikkilän lähijaksoilla.

Oppisopimuksen solmimisen edellytyksenä on, että koulutukseen valitulla on työpaikka sellaisessa organisaatiossa, jossa työpaikalla järjestettävä koulutus (työssäoppiminen) on mahdollista toteuttaa niin, että se tukee opiskelijan valmennusosaamisen kehittämistä (esim. urheiluseura tai -akatemia, lajiliitto, tms.).

Työsopimuksen tulee olla vähintään määräaikainen ja työajan minimissään keskimäärin 25 tuntia / viikko. Lisäksi työpaikalta tulee nimetä opiskelijalle työpaikkaohjaaja oppisopimuksen ajalle.

Lisätiedot:
Tutkintokoulutus ja HVK: Miikka Lamu, Eerikkilän Urheiluopisto, FBA / Salibandyliitto, miikka.lamu(at)eerikkila.fi, p. 0400 529 026

Näytöt ja oppisopimusasiat: rehtori Olli-Pekka Hakala, Eerikkilän Urheiluopisto, olli-pekka.hakala(at)eerikkila.fi, p. 0400 725 213

Kuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli