Huippusalibandyssa pelataan nyt ratkaisuun asti

Tasapeleistä luopuminen huippusarjoissa on alkavan salibandykauden merkittävin sääntöuudistus. Runkosarjassakin joka peliin haetaan tällä kaudella voittaja jatkoajan tai tarvittaessa rangaistuslaukauskisan kautta.

Runkosarjan otteluissa pistelasku muuttuu siten, että mikäli ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen  tasan, saavat molemmat joukkueet yhden sarjapisteen. Tasatilanteessa pelataan viiden minuutin jatkoaika, joka kuitenkin päättyy ensimmäiseen hyväksyttyyn maaliin. Jatkoaika pelataan neljällä neljää vastaan.

Mikäli ottelu on jatkoajankin jälkeen tasan, käydään rangaistuslaukauskilpailu kolmella laukojalla.

Ottelun jatkoajalla tai rangaistuslaukauskilpailussa voittanut joukkue saa kaksi sarjapistettä. Varsinaisella peliajalla voitosta saa yhä kaksi pistettä.

Pudotus- ja karsintapeleihin pitempi jatkoaika

Sääntömuutoksiin lukeutuu myös pudotus- ja karsintapelien aikaisempaa pidempi jatkoaika. Aiempi 10 minuutin jatkoaika on nyt korvattu 20 minuutin jatkoajalla. Pudotus- ja karsintapeleissä jatkoaika pelataan normaalisti viidellä viittä vastaan. Mikäli ottelu on jatkoajankin jälkeen tasan, ratkaistaan voittaja kolmen laukojan rangaistuslaukauskilpailussa.

Sääntömuutoksia koskeva ohjeistus löytyy kokonaisuudessa täältä (.pdf).

Naisten Salibandyliigassa ei enää valita play off -vastustajaa

Naisten Salibandyliigan pudotuspeleissä luovutaan kaudesta 2007-08 lähtien käytössä olleesta puolivälieräparien valintajärjestelmästä. Puolivälieräparit muodostuvat nyt sarjasijoitusten mukaan runkosarjan voittajan kohdatessa kahdeksannen, kakkosen seitsemännen, kolmosen kuudennen ja nelosen viidennen. 

Kuva: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli