Huhut pitivät paikkansa: Maailmanmestari Miko Kailiala palaa TPS:n mustavalkoisiin

Maailmanmestari Miko Kailiala palaa EräViikingeistä Turkuun ja TPS:n paitaan.

Valtakunnan ykköshyökkääjiin kuuluva Miko Kailiala palaa vahvistamaan TPS:n miesten salibandyn liigajoukkuetta.

25-vuotias Kailiala pelasi viisi edellistä kautta Helsingissä. Ensimmäiset kolme vuotta mies edusti SSV:tä ja kaksi viimeistä kuluivat seurafuusion myötä EräViikinkien väreissä. Näistä viidestä kaudesta kolme päättyi mitaliin. Kausien 13-14 ja 14-15 päätteeksi kaulaan ripustettiin pronssia, sekä kauden 16-17 päätteeksi hopeaa. Sen kaikkein kirkkaimman, eli kullan jahtaaminen jatkuu seuraavaksi Palloseuran riveissä, josta Kailiala ei voisi olla onnellisempi.

– Viiden hienon Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen pojan oli aika palata kotiin. Paljon tuli kyseisinä vuosina opittua pelaamisesta sekä myös ylipäätään elämästä. Kaikki minut tuntevat, tietävätkin, että Turku on minun lempikaupunki ja TPS tulee aina olemaan lajista riippumatta seura lähellä sydäntäni.

Kotikaupunki ei toki ollut ainoa syy miehen paluuseen. Kailiala, joka tunnetaan voittajatyyppinä vihaa häviämistä yli kaiken.

– En olisi palannut, ellen näkisi joukkueessa näin suurta potentiaalia ja mahdollisuutta menestyä, mies paalutti.

Päävalmentaja Jukka Ruotsalainen oli luonnollisesti innoissaan Kailialan siirron varmistuttua.

– Saadaan yksi maailman parhaista pelaajista takaisin Turkuun, joten tunnelmat ovat totta kai loistavat. ”Miklu” on erinomainen maalintekijä ja ennen kaikkea ratkaisijatyyppi, jota olemme kaivanneet täällä jo pitkään. Hän myös uskaltaa johtaa pelillisesti joukkuetta ja on parhaimmillaan, kun panokset ovat kovimmat mahdolliset, Ruotsalainen kehui.

Kailiala oli kuudes ja samalla viimeinen pelaajahankinta ensi kautta varten. Ruotsalainen näkee seuran onnistuneen loistavasti kesän siirtomarkkinoilla.

– ”Miklun” kohdalla saadaan jo pitkään haluttu pelaaja joukkueeseen vahvistamaan juuri niitä osa-alueita, mihin apua kipeiten tarvitaan. Kaikkia uusia pelaajia yhdistää valtava halu voittaa ja menestyä ja he ovat valmiita tekemään kaikkensa sen eteen, Ruotsalainen päätti.

Ensi kauden TPS:n miesten liigajoukkue on nyt valmis ja näyttää kokonaisuudessaan tältä:

Maalivahdit:

Pyry Luukkonen
Olli Kuisma

Puolustajat:

Olli Laine
Lauri Stenfors
Janne Nurminen
Toni Salminen
Tatu Kanervisto
Eero Säylä
Juuso Alin
Niklas Niiranen

Hyökkääjät:

Miko Kailiala
Teemu Aaltonen
Jaakko Hautamäki
Mikko Hautaniemi
Janne Hoikkanen
Aku Kuikka
Heikki Hirvisuo
Eero Jalo
Jasper Juuti
Olli Kinnunen
Joonas Koskinen
Nikolas Laaksonen
Ville Laine
Sami Saarinen
Juho Sorri
Jussi Töyrylä

TPS:n tiedotteesta
Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli