Historian ensimmäiset Elite-seurat valittu MAAJOUKKUETIE FBA -ohjelmaan

Salibandyliitto ja Eerikkilä Sport & Outdoor Resort ovat valinneet ensimmäiset neljä seuraa MAAJOUKKUETIE FBA -pelaajakehityskonseptin Elite-ohjelmaan, joka starttaa 1.1.2019

Salibandyliitto ja Eerikkilä ostavat seurojen valmennuspäälliköiden työaikaa ja saavat vastineeksi tärkeää dataa seuratyöstä.

Suomen Salibandyliitto ja Eerikkilä Sport & Outdoor Resort ovat valinneet ensimmäiset neljä seuraa MAAJOUKKUETIE FBA -pelaajakehityskonseptin Elite-ohjelmaan, joka starttaa 1.1.2019. Ensimmäinen Elite-kausi jatkuu 30.4.2021 asti.

Mukaan valittiin:
– EräViikingit Helsingistä
– TPS Turusta
– Esport Oilers Espoosta
– Classic Tampereelta

eerikkila2.jpg

Jokaisesta Elite-yhteistyöseurasta toimintaan osallistuvat kaikki MAAJOUKKUE FBA -ikäluokat, eli pojissa D2-junioreista B-junioreihin asti. Ensimmäisessä Elite-ohjelmassa on mukana ainoastaan poikien joukkueet. Tyttöjen tilanteesta keskustellaan erikseen. Toimintaa on mahdollisuus laajentaa ensimmäisen Elite-sopimuskauden jälkeen.

Valmennuspäälliköillä tärkeä rooli

Pelaajien lisäksi Elite-yhteistyössä seurojen valmennuspäälliköillä on korostuneen suuri rooli. Salibandyliitto ja Eerikkilä investoivat valmennuspäälliköiden työaikaan ja saavat vastineeksi MAAJOUKKUE FBA -toiminnan kehittämisen kannalta elintärkeää dataa joukkueiden arjesta, harjoittelusta ja kehityksestä. Tarkoitus on saada seurat tekemään MAAJOUKKUE FBA -toiminnan kannalta tärkeiksi todettuja valmennuspäälliköiden työtehtäviä, jotka nostavat seurojen valmennustoiminnan laatua.

”Suomalainen salibandy etenee strategiansa mukaisesti kohti tavoitteitaan. Haluamme olla vuonna 2028 maailman paras salibandymaa kaikilla mittareilla. Siihen tarvitaan ennen kaikkea niitä tämän hetken junioripelaajia ja heidän valmentajiaan. Elite-ohjelma on erinomainen lisä jo aiemmin tehtyyn MAAJOUKKUE FBA -työhön”, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala sanoo.

”Aloittamamme yhteistyön tarkoituksena on tuottaa muillekin seuroille toimintamalleja ja -tapoja. Elite-yhteistyössä seurojen valmennuspäälliköillä onkin erittäin merkittävä rooli valmennustoiminnan johtamisessa ja seuran valmennuslinjan kehittämisessä sekä sen jalkauttamisessa ja erityisesti laadun nostamisessa päivittäisvalmennuksessa koko Suomessa”, FBA:n valmennuspäällikkö Miikka Lamu kertoo.

eerikkila3.jpg

Jaa artikkeli