Historiallinen liiga-avaus: SalBa johti mestari Happeeta vastaan

Salibandyhistorian kaikkien aikojen ensimmäinen liigaottelu Raumalla alkoi komeasti kun Jani Lehtoniemi laukoi nousija SalBan 1-0-johtoon mestari Happeeta vastaan. Ottelun vanhetessa Happee kuitenkin näytti tasonsa ja karkasi 10-3-voittoon.

Ratkaisuksi Raumalla muodostui ottelun toinen erä, jossa Happee muutti 2-1-johtonsa peräti viiden maalin etumatkaksi.

Happeen tehomiehiä tänään olivat hattutempun mieheen laukoneet Jami Manninen ja Veli-Matti Hynynen. Täyden kotikatsomon riemuksi onnistuivat SalBalta Jani Lehtoniemen lisäksi Tomi Pihkoluoma ja Jussi Tammi.

– Hienoin kokemus pelaajana mitä olen itse päässyt kokemaan, Tomi Pihkoluoma ihasteli SalBan sivuilla.
– Meillä on kuitenkin matkaa tehtävänä, kaveri oli juuri tuon tuloksen verran parempi tänään. Uskon, että saamme ammennettua tästä pelistä paljon tulevaisuuteen ja jo seuraavaan otteluun.

Sunnuntain toisessa ottelussa Joensuussa taisteltiin Karjalan herruudesta, ja se matkasi tässä kohdin Lappeenrantaan NST:n napatessa vierasvoiton Josbasta maalein 8-6. Arto Vainikainen (2+1) ja Tuomas Arponen (1+2) nousivat NST:n tehomiehiksi. Josballe laukoi Mikko Hallikainen kolme maalia Perttu Puskan merkkauttaessa 2+1.

Huomenna maanantaina Salibandyliigassa pelataan ottelut Classic – SPV Tampereella ja TPS – Tapanilan Erä Turussa.