Hirmutehot 6+1 yhdessä ottelussa - Miisa, 14, tekee tuhoja naisten liigassa

NST:n vasta 14-vuotiaan Miisa Turusen kuuden maalin ja yhden maalisyötön iltapäivä naisten Salibandyliigassa nousi loppuviikon puheenaiheeksi.

Vasta 14-vuotias Miisa Turunen on pelannut hurjan syyskauden naisten Salibandyliigan NLB-sarjassa. NST-hyökkääjä on tehtaillut 10 ottelussa 22 tehopistettä. Lauantaina 21.12. Turunen takoi peräti tehot 6+1, kun NST kaatoi Pirkat jatkoajalla 9-8. Katso video sivun lopusta.

Ensi kertaa tasolohkoihin NLA ja NLB pelattava naisten Salibandyliiga lähtee joulun viettoon mestari SB-Pron johdolla. Nurmijärveläiset ovat repäisseet kärjessä jo seitsemän pisteen etumatkan hävittyään 13 ottelustaan vain vieraspelin kolmonen PSS:aa vastaan. EräViikingit palasi MM-tauolta kaatamalla vieraissa perjantaina Kooveen ja sunnuntaina kotonaan SSRA:n ja on neljä pistettä edellä kaksi ottelua vähemmän pelannutta hopearyhmä PSS:aa.

Koovee, SSRA ja kauden aluksi viidestä hävinnyt mutta seuraavat kuusi ottelua voittanut Classic vaanivat tuntumassa takanaan TPS ja 13 ottelusta vain yhden pisteen kerännyt Pelicans.

EräViikinkien hyökkääjätaituri Taru Nordman komeilee NLA:n pistepörssin kärjessä tehtyään 15 ottelussa tehot 17+16+33. Häntä jahtaa Kooveen kaksikko Tuulia Aho (15+12=27) ja MM-pronssimitalisti Johanna Homi (14+11=25).

NLB:tä dominoi FBC Loisto, jolla on 14 ottelusta 13 voittoa ja jatkoaikatappio NST:lle. Toisena komeilee tasapisteissä kolmonen Pirkkain kanssa O2-Jyväskylä, joka juuri taipui hämmentävästi kärkiottelussa Loistolle 3-15.

Sijoilla neljästä kuuteen Steelers, ÅIF ja NST ovat tasapisteissä ja niiden takana Welhot neljän pisteen päässä. Synkimmän syksyn on pelannut LoSB, joka on hävinnyt kaikki 14 otteluaan.

NLB:n pistepörssiä vie O2-Jyväskylän Johanna Väliaho (21+15=36) takanaan Pirkkain MM-mitalisti Suvi Hämäläinen (18+12=30) ja saman seuran Pinja Myllymäki (17+10=27).

Katso, miltä Miisa Turusen huima iltapäivä näytti:

Otsikkokuva: NST

Jaa artikkeli