Henrik Kinnunen Joensuusta Kuopioon ja Salibandyliigaan

Josban Henrik Kinnunen vahvistaa tulevalla kaudella SB Welhoja.

Welhot vahvistuu entisestään, kun Henrik Kinnunen, 29, saapuu Joensuun Josbasta Kuopioon. Monipuolinen Kinnunen pystyy pelaamaan niin puolustajana kuin hyökkääjänäkin ja hänen vyöllään on 60 liigaottelua Josban paidasta. Lisäksi tulisesta laukauksestaan tunnettu Kinnunen on pelannut urallaan 61 divariottelua Josbassa.

– Hyvillä mielin Kuopion Welhoihin tulossa! Hienoa, että tällainen mahdollisuus vielä avautui tässä vaiheessa uraa. Luulisin, että maisemanvaihto tuo piristystä omaan tekemiseen. Ehtiihän tässä tietysti maisema vaihtumaan, kun ajellaan Joensuun ja Kuopion väliä viikottain, Henrik Kinnunen (kuvassa numerolla 42) sanoo.

Henrik Kinnunen on pelannut Salibandyliigaa viimeksi kaudella 2012-2013. Yhteensä 60 pelaamassaan liigaottelussa hän on takonut tehot 9+7=16.
– Mahtavaa päästä pitkän tauon jälkeen haastamaan itseään liigakentille! Taso on varmasti noussut niistä ajoista, kun itse pelasin liigassa. Tietenkin se vaatii kovan työn, että pelaavasta kokoonpanosta paikka irtoaa.

Divarissa monipuolinen pelaaja on ollut Josban johtavia pelaajia jo useamman vuoden ajan, ja 61 otteluun hän on heiluttanut verkkoa 14 kertaa ja syöttöpisteitä on kertynyt 24.
– Vahvuuteni on monipuolisuus sekä pelikäsitys. Lämärikin on viime vuosina alkanut lähtemään, mutta tuskin sillä vielä Tuonosen laukausta haastetaan.

Welhojen päävalmentaja Janne Kainulainen on mielissään uudesta vahvistuksesta.
– Kinnunen on kokenut pelaaja, joka sopii loistavasti meidän ryhmään. Hän tuo pelikentälle uusia mahdollisuuksia niin 5vs5 pelaamiseen kuin erikoistilanteisiin. Lisäksi kokeneena pelimiehenä hän on todella tärkeä persoona kentän ulkopuolella.

SB Welhojen tiedotteesta
Kuva: Esa Jokinen

Jaa artikkeli