Helsingin Sanomat analysoi salibandyn suojalasipakkoa: "Pakollinen turvavaruste"

Helsingin Sanomat kertoo tämän päivän jutussaan Suomen sarjojen suojalasipakosta ja siitä, miten se on tullut ulkomailta F-liigaa pelaamaan saapuneille pelaajille jopa yllätyksenä.

Vuonna 1999 ja sen jälkeen syntyneille pelaajille silmiä suojaavat lasit ovat pakolliset. Muissa lajimaissa näin ei vielä ole, ja Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n määräyksissä lasien käyttöä toistaiseksi vasta suositellaan.

Jutussa haastatellaan EräViikinkien Matej Penickaa ja Classicin Adam Hemerkaa sekä kotimaisista tähdistämme Justus Kainulaista ja Nico Saloa.

Lajipäättäjistä äänessä ovat Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta sekä IFF:n pääsihteeri John Liljelund.

– Nähdään, että se on turvallisuus- ja vastuullisuuskysymys. Halutaan ehkäistä laseilla yksittäisetkin silmävammat, vakavammat ja vähemmän vakavat, Pekka Ilmivalta tiivistää jutussa.
– Silloin tällöin kansainvälisissä keskusteluissa nousee esille se, että muut eivät ole yhtä systemaattisesti tähän asiaan lähteneet. Mutta se mitä muut tekevät ei vaikuta siihen, etteikö me haluta pitää tästä kiinni ja huolehtia paremmin pelaajien turvallisuudesta.

Nico Salo otti lasit käyttöön 2019 läheltä piti -tilanteen jälkeen.
– Haluan nähdä jatkossakin, isku tuli sen verran lähelle. Nuorempien joukkuekavereiden piti jo silloin käyttää laseja, joten ajattelin, että miksi en itsekin kokeilisi, Salo kertoo.
– Koko ajan teki mieli ottaa lasit pois. Lopulta niihin tottui hyvin ja oppi putsaamaan laseja ennen peliä ja pelien aikana. Ne toimivat ihan loistavasti.

Lue koko juttu Helsingin Sanomien sivuilta

Kuva Happeen ja Classicin viime kauden kohtaamisesta: Esa Jokinen

Jaa artikkeli