Heikko avauserä koitui salibandymiesten kohtaloksi

Suomi päätti kolmen maan turnauksensa Pardubicessa 4–6-tappioon Sveitsille.

Suomen toinen ottelu Pardubicen kolmen maan turnauksessa päättyi tappioon, kun Sveitsi oli vahvempi maalein 6-4. Eilen Tshekin lyönyt Suomi matkustaa tänään kotiin, ja huomenna kohtaavat turnauksen päätösottelussa Tshekki ja Sveitsi.

Sveitsi rakensi ratkaisevan eron avauserässä, jonka se vei 4-1 katkottuaan toistuvasti suomalaisten poikittaissyöttöjä ja ryöstettyään palloja kaksinkamppailujen voitoilla. Suomen ensimmäisen erän osuman napautti ilmasta Jussi Piha maalivahdin torjuttua Sami Johanssonin laukauksen eteensä. Toisen erän alkuun Sveitsi kasvatti eron jo neljään maaliin ennen kuin Justus Kainulainen kiskaisi ensimmäisen maalinsa miesten maajoukkueessa ja vielä Miko Kailiala päätti vapaalyöntikuvion 5-3-kavennukseen. Hyvistä paikoista huolimatta Suomi ei enää päässyt lähemmäs, sillä Sveitsi iski päätösjaksolla jo kuudennen maalinsa ennen kuin Sami Johansson lopussa napautti takatolpalta 6-4 alivoimalla pelanneen Sveitsin unohduttua Suomen vapaalyöntitilanteessa vaihtamaan. Päätöserässä nähtiin myös kaksi rangaistuslaukausta, mutta Sveitsin Patrick Mendelinin nosto ei osunut tolppien väliin ja Peter Kotilaisen kieputuksen peitti läpi ottelun mainiosti torjunut maalivahti Pascal Meier.

Suomi on nyt hävinnyt neljästä viimeisimmästä Sveitsi-ottelustaan kolme.

– Ei häviö koskaan hauska ole, Suomen kapteenina toiminut puolustaja Krister Savonen mietti.
– Eilisen tapaan huono alku, ja kaveri iski siihen kolme vai neljä osumaa ja iski muutenkin aina paikan saadessaan maalin kun taas meillä ei oikein uponnut tänään. Joskus osuu, joskus ei, mutta kesässä mennään vielä, ja tässä on vielä aikaa opetella ennen tärkeimpiä pelejä.
Tuloksesta huolimatta ei joulukuun MM-kisoihin valmistautuvan joukkueen kapteeni ollut huolissaan.
– Nousujohteista peliä vaikka hävittiinkin. Kaveri oli hyvä, ja me pystyimme huonon alun jälkeen koko ajan parantamaan.

Salibandya, Pardubice, Tshekki
Miesten kolmen maan turnaus

Sveitsi – Suomi 6-4 (4-1, 1-2, 1-1)

1. erä: 2.04 Joel Ruegger (Luca Graf) 1-9, 3.01 Jussi Piha (Sami Johansson) 1-1, 6.37 Kevin Berry (Tim Braillard) 2-1, 8.14 Manuel Maurer 3-1, 14.31 Ruegger (Braillard) 4-1.
2. erä: 21.08 Patrick Mendelin (Maurer) 5-1, 22.06 Justus Kainulainen (Jonne Junkkarinen) 5-2, 35.06 Miko Kailiala (Lauri Stenfors) 5-3.
3. erä: 48.48 Ruegger (Claudio Laely) 6-3, 56.29 Sami Johansson (Peter Kotilainen) 6-4 yv.

Jäähyt: Sveitsi 2×2 min, Suomi 2 min.

Erotuomarit: Maris Kumerdanks ja Kaspars Kristapsons, Latvia.

Suomen parhaana palkittiin Sami Johansson.

Tällaisia pohti Krister Savonen toimittuaan ensi kertaa Suomen kapteenina:

Jaa artikkeli