Hautaniemi, Pöllänen ja Palomäki ovat marraskuun pelaajat

Marraskuun kuukauden pelaajien tittelit valtasivat Mikko Hautaniemi, Alisa Pöllänen ja Hannu Palomäki.

Salibandyn pääsarjojen marraskuun pelaajiksi on valittu TPS:n Mikko Hautaniemi, Classicin Alisa Pöllänen sekä Nurmon Jymyn Hannu Palomäki.

Miesten Salibandyliigan kuukauden pelaajaksi on valittu TPS-laituri Mikko Hautaniemi. TPS voitti marraskuussa kaikki kolme liigaotteluaan. Isokokoinen Hautaniemi iski kolmessa ottelussa kahdeksan maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä.

– Ei ehkä viitsi Sami Johanssonia ihan kuukausi valita. Hän on ollut todella terävä jokaisessa pelissä, miesten maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky virnistää ja jatkaa:

– TPS:llä oli vähän ”hidas” lähtö kauteen. Koko joukkue on parantanut ja he voittivat kaikki pelinsä marraskuussa. Hautaniemi teki hyvin tehoja ja nosti profiilia selvästi.

Naisten liigan kuukauden pelaajaksi nostettiin Alisa Pöllänen. Classicin alkukausi oli TPS:n miesten tavoin hankala ja joukkue hävisi viisi ensimmäistä otteluaan. Sen jälkeen kurssi kääntyi voimakkaasti ja voittoja on tullut peräti kuusi putkeen – näistä viisi marraskuussa.

– Alisa Pöllänen on tehnyt comebackin täyteen rosteriin, tuonut leveyttä ja ratkaisuvoimaa ja ollut muutenkin tärkeä tekijä joukkueen kurssinkäännössä, naisten maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen kehuu.

Pöllänen pelasi Classicin viidestä marraskuun ottelusta neljä ja iski niissä seitsemän maalia ja antoi yhden maalisyötön. Pölläsen väkevä paluu pelaavaan kokoonpanoon palkittiin myös kisapassilla naisten MM-kisoihin Sveitsiin.

Miesten Divarin kuukauden pelaajaksi valittiin Nurmon Jymyn Hannu Palomäki. Jymy pelasi marraskuussa viisi ottelua, joista kolmesta irtosi voitto ja kahdessa joukkue kärsi niukan maalin tappion. Hyvävireinen Jymy johtaa Divarin runkosarjaa ja Palomäki koko sarjan pistepörssiä. Marraskuun viidessä ottelussa Palomäki nakutteli yhteistehot 6+3.

– Olemme löytäneet hyvän kombinaation hyökkäystriosta Hannu Palomäki–Jose KivipeltoNiko-Arttu Perälä. Siinä on palaset loksahtanut kohdalleen ja Palomäki esiintynyt erityisen vahvasti. Palomäki on kokonaisvaltainen kapteeni, joka johtaa joukkuetta edestä. Hän luottaa itseensä ja joukkueeseen, Jymyn päävalmentaja Jarmo Eteläaho kommentoi.

Miesten ja naisten Salibandyliigojen kuukauden pelaajien valinnasta vastaavat maajoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.

49106358471_2b337d0ab7_k.jpg

Kuvat: Anssi Koskinen ja Esa Takalo

 

Jaa artikkeli