Haukotellen aloittanut Suomi havahtui voittoon Slovakiasta

Suomi nousi U19-miesten MM-turnauksen alkusarjan päätösottelussaan unisen alun jälkeen 13–4-voittoon Slovakiasta ja varmisti alkulohkonsa ykköspaikan puhtaalla pelillä. Lauantain välierässä Suomi saa vastaansa B-lohkon kakkosen, joka on joko Sveitsi tai Ruotsi.

Vielä avauserä oli Suomelta aamuyhdeksältä alkaneessa pelissä tahmea, ja kun puolustus aina maalivahti Aki Karjalaista myöten haukotteli, nousi Slovakia kahden maalin takaa taukonumeroihin 3-3.

Toiseen erään hyppäsivät edellisissä otteluissa ykkösviisikossa pelanneet Juuso Ahola, Waltteri Vesterinen sekä Viljami Järvikangas penkiltä pelillä, ja tahti alkoi muutoinkin parantua.  Suomi karkasi Niilo Helinin, Matti Minkkisen sekä Alpo Laitilan osumilla kolmen maalin johtoon ja  ottelu oli käytännössä ratkennut. Päätösjaksolla Suomi namutteli altavastaajan verkkoon vielä seitsemän palloa lisää Slovakian isoimman puolustusinnon ja -energian alkaessa loppua.

Jere Koistinen merkkautti hattutempun sekä yhden maalisyötön, kolmen tehopisteen miehiä tänään olivat Matti Minkkinen (2+1), Tatu Havula (1+2) ja Waltteri Vesterinen (1+2).

B-lohkon voitto ja Suomen välierävastus ratkeavat klo 19.15 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Ruotsi–Sveitsi. Jollei isäntämaa Tšekki tänä iltana kompastu Latviaan, se pelaa lauantaina klo 15.30 alkavassa välierässä, jolloin Suomi iskee omansa klo 18.30.

Salibandya, Brno, Tšekki

U19-miesten MM-turnaus, alkusarjan päätöskierros

Suommi–Slovakia 13-4 (3-3, 3-0, 7-1)

1. erä: 7.03 Tatu Havula (Daniel Kortetmäki) 1-0, 12.06 Eero Kuutsa (Niilo Helin) 2-0, 12.57 Tomas Kvasnica (Samuel Virga) 2-1, 16.23 Simon Batkovic (Filip Fursten) 2-2, 17.03 Jere Koistinen (Oskari Tenho) 3-2, 18.37 Michal Bujna (Richard Cvacho) 3-3.
2. erä: 23.39 Niilo Helin (Havula) 4-3, 32.42 Matti Minkkinen (Oliver Sillanpää) 5-3, 39.00 Alpo Laitila (Minkkinen) 6-3.
3. erä: 43.11 Minkkinen (Juuso Ahola) 7-3, 43.59 Kvasnica (Maximilian Mayer) 7-4, 44.53 Koistinen (Waltteri Vesterinen) 8-4, 47.51 Vesterinen (Koistinen) 9-4, 51.18 Koistinen (Vesterinen) 10-4, 52.44 Sillanpää (Santeri Uusi-Laitila) 11-4, 58.02 Samuli Junnila (Havula) 12-4, 58.24 Aapo Rantaniemi (Tenho) 13-4.