Harry Virtaselle Alfred Kordelinin säätiön tunnustuspalkinto

Alfred Kordelinin säätiön Urheilun Tuki -rahasto on myöntänyt 2 000 euron tunnustuspalkinnon Harry Virtaselle salibandyssä tehdystä pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä nuorten valmennuksessa.

Tuki julkaistiin ja stipendi ojennettiin Harry Virtaselle 11.4.2018 naisten Salibandyliigan välieräottelun yhteydessä Arkadia-hallissa Klaukkalassa. Palkinnon luovuttivat Suomen Valmentajat ry:n toiminnanjohtaja Sari Tuunainen ja Salibandyliiton valmennuspäällikkö Jari Oksanen.

Mittavan ja pyyteettömän seuravalmennuksen lisäksi Virtanen on toiminut useissa Salibandyliiton tehtävissä noin 15 vuotta (mm. aluevalmentaja, ikäluokkavalmentaja, TU19 maajoukkueen valmentaja sekä päävalmentaja). Hän on myös ollut kysytty ja pidetty valmentaja erilaisilla leireillä, esim. Talenttileirit ja alueleirit.

Virtasen valmennusura alkoi vuonna 1994 ja on jatkunut 24 vuotta eri seuroissa. Suurimman osan hän on edustanut valmentajana Nurmijärveläistä SB Pro -seuraa.

Tunnustuspalkintoa hakee valmentajan lajiliitto, valmentajan itse sitä tietämättä. Tuen haussa Suomen Valmentajat ry toimii asiainhoitajana Alfred Kordelinin säätiön suuntaan. Säätiön myöntämät tuet ovat yksi keino tuoda lasten ja nuorten parissa vapaa-ajallaan valmentavien arvokasta työtä esiin.

Alfred Kordelinin säätiö on vuodesta 1920 yhtäjaksoisesti tukenut apurahoin ja palkinnoin suomalaista tiedettä, taidetta, kirjallisuutta ja vapaata sivistystyötä sekä edistänyt tekijöiden kansainvälistymistä. Vuonna 1978 perustettu Urheilun Tuki -rahasto on yksi Kordelinin säätiön 15 kaupunki- ja kohderahastosta.

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli