Happeen valmentajalle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Happeen valmentaja Tero Kotilaiselle yhden ottelun pelikiellon epäurheilijamaisesta käytöksestä erotuomareita kohtaan.

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Happeen valmentaja Tero Kotilaiselle yhden ottelun pelikiellon epäurheilijamaisesta käytöksestä erotuomareita kohtaan Salibandyliigan sunnuntain ottelun Classic–Happee jälkeen.

Happeen kiistäessä erotuomariraportissa kuvatun käytöksen pääsarjojen kurinpitäjä katsoi voivansa tukeutua erotuomariraportissa kerrottuun. Kurinpitäjä katsoo päätöksessään, että Kotilaisen kritiikki erotuomareita kohtaan ei ole ollut asiallista, vaan se on esitetty epäasiallisessa loukkaamistarkoituksessa. Kotilainen on tilanteessa syyllistynyt Pelisääntöjen 617/3 kohdan huonoon käytökseen erotuomareita kohtaan.

Kurinpitäjä muistuttaa päätöksessään, että erotuomaritoiminnan arvosteleminen urheilussa kuuluu lähtökohtaisesti sananvapauden piiriin ja se on hyväksyttävää, kunhan kritiikki on luonteeltaan asiallista eikä siinä kajota erotuomarin henkilöön tai sillä ei muutoin ole loukkaamistarkoitusta. Arvostelu on asiallista silloin, kun se liittyy ottelun pelitilanteisiin. On sallittua esimerkiksi esittää asiallisesti mielipide siitä, että erotuomari olisi toiminut jossakin pelitilanteessa virheellisesti, tai että erotuomari olisi tehnyt vääränsisältöisen päätöksen. Sitä vastoin sellainen arvostelu, jossa tuomitaan erotuomari henkilönä tai joka on esitystapansa perusteella selvästi esitetty loukkaamistarkoituksessa, on epäasiallista erotuomarin henkilöä loukkaavaa käyttäytymistä. Tällainen käyttäytyminen on rangaistavaa epäurheilijamaista käyttäytymistä koskevien sääntökohtien nojalla. Kaikilla ottelutapahtumaan osallistuvilla on oikeus olla joutumatta loukatuiksi tai solvatuiksi.

Happee lausui vastineessaan valmentaja Kotilaisen keskustelleen pukukoppikäytävällä erotuomarin kanssa rauhallisesti ja asiallisesti, erotuomari oli kykenemätön asialliseen keskusteluun ja että erotuomariraportti ei vastaa tapahtunutta.

Salibandyliigan kurinpitopäätökset

Jaa artikkeli