Happeen Otto Tikalle 1+1 ottelun pelikielto jalkataklauksesta

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Happeen Otto Tikalle yhden ottelun pelikiellon hänen Salibandyliigan ottelussa 24.2. Happee – SalBa saamansa pelirangaistuksen (PR3) aiheuttaman yhden ottelun pelikiellon lisäksi.

– Peliajassa 48.35 SalBan pelaajalla Niko Kaerlalla on pallo ja hän lähestyy Happeen maalia. Happeen pelaaja Otto Tikka tulee Kaerlaa vastaan yrittäen tavoitella palloa. Tikka ei saa palloa ja tämän jälkeen hän asettaa jalkansa Kaerlan jalkojen väliin taklaten Kaerlan maahan. Kaerla loukkaantuu lievästi, kertoo kurinpitäjä tilanteesta.

– Katson, että Tikka on syyllistynyt PS 617 4) kohdan väkivaltaiseen käytökseen. Tikan olisi pitänyt ymmärtää, että menetettyään mahdollisuuden saada pallo, hänellä ei ollut mahdollisuutta estää sääntöjen puitteissa Kaerlan etenemistä. Tikka jatkoi liikettään kohti Kaerlaa asettaen jalkansa Kaerlan jalkojen väliin aiheuttaen loukkaantumisvaaran. Tikka osoitti piittaamattomuutta vastapelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan.

– Moitittavuutta lisäävinä tekijöinä ovat liikeratojen vastakkaisuus ja vastapelaajan vähäinen mahdollisuus välttää kontakti. Lisäksi polvien kohdalle tapahtuvat taklaukset ja kontaktit voivat aiheuttaa vakavan, jopa peliuran päättävän vamman, kurinpitäjä toteaa.

Otto Tikka kärsii pelirangaistuksesta (PR3) seuraavan automaattisen yhden ottelun pelikiellon tänään 28.2. ottelussa SB Welhot – Happee ja kurinpitäjän määräämän yhden ottelun pelikiellon 1.3. ottelussa Happee – Classic.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Kuva: Esa Jokinen

Jaa artikkeli