Happeen Jami Manninen odottaa lauantailta paljon –” Olen aivan fiiliksissä”

”Tietenkin kannattaa seurata Mika Kohosta niin kauan, kun hän pelaa. Lisäksi Peter Kotilainen on tällä hetkellä varmaan paremmassa kunnossa kuin koskaan.”

Miesten Salibandyliigassa pelataan lauantaina kauden toinen tapahtumaottelu, kun Oilers saapuu Happeen vieraaksi Jyväskylään. Happee on ollut viime vuosina tyly isäntä Oilersille, sillä viimeksi Oilers on poistunut Jyväskylästä runkosarjaottelun voittaneena vuonna 2010.

Happeen Jami Manninen odottaa erittäin vauhdikasta ottelua.
– Odotan kyllä vauhdikasta menoa, ja vastakkain on kaksi semmoista joukkuetta, jotka tykkäävät pelata hyökkäävää salibandya. Vastaan tulee tosi nuori ja nälkäinen joukkue, ja jos heille antaa ylimääräistä tilaa pelata, niin meillä on edessä pitkä ilta. Pyrimmekin saamaan pelin hallintaamme ja ottamaan heiltä ylimääräisen tilan ja ajan pois.

Happeen kausi on alkanut hieman ailahdellen, sillä seitsemästä ottelusta on kasassa 13 pistettä ja se oikeuttaa tällä hetkellä runkosarjan viidenteen sijaan. Mannisen mukaan peli hakee vielä parastaan.
– Alkukausi on ollut vähän vuoristorataa. Meillä on ollut paljon vieraspelejä alkukaudesta, ja niistä ollaan saatu hyviä päänahkoja. Kärkiryhmille ollaan puolestaan hävitty, sillä ei olla vielä saatu pakettia pysymään kasassa täyttä ottelua.

16_B.jpgViime kauden jälkeen Happeen joukkueessa tapahtui liikehdintää, kun muutamia kokeneempia pelaajia lähti pois joukkueesta. Kauden alla kokemusta kuitenkin hankittiin rutkasti lisää, kun uutisoitiin Mika Kohosen paluusta Happee paitaan. Manninen hehkuttaakin Kohosen paluuta.
– Tosiaan joukkue on hieman erilainen viime kausiin nähden. Kokemusta lähti, mutta sitä myös tuli Mikan (Kohonen) muodossa. Meidän kokeneempien täytyy nyt näyttää esimerkkiä nuoremmille. Kyllähän Mika on meillä edelleen ihan ykköspakkeja ja on sen alkukaudesta jo osoittanut. Lisäksi hän on pukuhuoneen puolella valtava voimavara joukkueelle. Hän johtaa omalla esimerkillään ja Mikalla, jos kellä on kokemusta tästä lajista.

Tavallisesta poiketen Happee vie kotiottelunsa pois tutulta monitoimitalolta, sillä lauantain tapahtumaottelu pelataan messu- ja kongressikeskus Paviljongissa.
– Peliareena on vähän isompi kuin Monnari, mutta kyllä me sinne sopeudutaan ja yleisö toivottavasti löytää paikalle. Uskonkin, että yleisö luo samanlaista tunnelmaa kuin Monnarilla.

Mannisen mukaan Happeen kotipelit ovat tunnelmaltaan aina hyviä ja hän on erittäin mielissään suuntauksesta, jossa jo runkosarjan aikana otteluita viedään isompiin halleihin. Salibandyliigan tapahtumaottelut saavatkin kiitosta.

– Itse olen aivan fiiliksissä näistä tapahtumaotteluista. Nämä ovat erittäin hyviä ja tervetulleita lisiä kaudelle. On todella siistiä päästä pelaamaan hieman isompiin puitteisiin, mutta mielestäni Happeen ottelutapahtuma on yleisesti liigan parhaimmistoa. 

Jami Manninen on pelannut uransa muutamaa kautta lukuun ottamatta Happeen riveissä. Kauden 2010-2011 hän pelasi Sveitsissä Alligator Malansin riveissä ja kauden 2011-2012 Tampereen Classicin paidassa. Jyväskyläläinen yleisö saakin suitsutusta, kun hän vertailee tunnelmaa pelaamissaan paikoissa.
– Täällä Jyväskylässä kyllä riittää aina ääntä. Fanit luovat otteluihimme erittäin hyvän tunnelman, ja on aina mukava pelata Monnarilla. Yleisesti Suomessa tunnelmaa voisi vielä parantaa, vaikka täällä Suomessa saattaa olla yleisöä niin aina se ei ole kovin äänekästä. Sveitsissä huomasin, että vaikka yleisöä ei ollut määrällisesti paljoa, niin aina oli kyllä erittäin hyvä tunnelma, kehuu Manninen.

Lauantain kentällä viilettää paljon mielenkiintoisia pelaajia, mutta Manninen nostaa kaksi nimeä ylitse muiden.
– Tietenkin kannattaa seurata Mika Kohosta niin kauan, kun hän pelaa. Lisäksi Peter Kotilainen on tällä hetkellä varmaan paremmassa kunnossa kuin koskaan. Hän on varmasti yksi maailman parhaista pelaajista tällä hetkellä ja yleisön kannattaa seurata ja nauttia hänen suorituksistaan, kun hän vielä Happeessa pelaa.

Lue myös: Happee valmis lauantain tapahtumaotteluun – ” Hyviä piristysruiskeita kauteen”

54_B.jpg

Teksti: Rasmus Kautto
Juttu on tehty Laajasalon Opiston oppilastyönä
Kuvat: Esa Jokinen

Jaa artikkeli