Happee valmis lauantain tapahtumaotteluun – ” Hyviä piristysruiskeita kauteen”

Happee–Oilers lauantaina Jyväskylän Paviljongissa – tapahtumaa aamusta iltaan jatkuen aina Iltarytkeeseen asti.

Miesten Salibandyliigassa palataan tällä viikolla tositoimiin, kun maajoukkuetauko on ohitse. Kierroksen helmiä on lauantaina Jyväskylän Paviljongissa pelattava kauden toinen tapahtumaottelu, jossa Happee isännöi Oilersia.

Happeen toiminnanjohtaja Pasi Kotilainen odottaa tapahtumaa vesi kielellä, vaikka tämä viikko on järjestelyiden osalta vielä kiireinen.
– Aika kokonaisvaltainen päivä luvassa, joka huipentuu tietenkin miesten liigaotteluun. Salibandy on päivän pääasia ja sen ympärille rakennetaan tapahtuma. Toivomme, että yleisö löytää tapahtumaan, joten on lupa odottaa hienoa päivää.

Happee vie kotiottelunsa tavallista poiketen messu- ja kongressikeskus Jyväskylän Paviljonkiin, ja se luokin tapahtumalle hyvät edellytykset.
– Paikkana paviljonki on erittäin hyvä. Kyseessä on iso messuhalli ja pystymme rakentamaan sinne omanlaisen tapahtuman. Katsomokapasiteetiksi saamme rakennettua noin 1 300 paikkaa, toteaa Kotilainen.

Liigaottelun lisäksi tapahtumaa on todellakin luvassa aina aamusta iltaan. Kotilaisen mukaan päivä on rakennettu vahvasti salibandyn teemalla, mutta muutakin on Happeen Happeeningissa luvassa.
– Koko päivä on salibandya. Aamulla ja päivällä pelataan paikallisen Zone-liigan pelejä. Lisäksi ennen miesten ottelua pelataan A-junioreiden SM-sarjaottelu Happee – SPV. Tapahtumassa järjestetään myös NHL 19 -turnaus. Ilta huipentuu iltarytkeeseen, jossa esiintyy Rähinä Special.

Tapahtumaa ollessa aamusta iltaan korostuu vapaaehtoisten merkitys, sillä ilman heitä tapahtuman luominen ottelun ympärille olisi huomattavasti vaikeampaa.
– Kun koko päivä pelataan salibandya, tarvitsemme tietenkin toimitsijoita peleihin. Lisäksi ottelutapahtumassa vaaditaan yleisesti monenlaista vapaaehtoistyötä kauden aikana, vapaaehtoisten merkitystä ei voi liikaa korostaa, kiittelee Kotilainen.

Tapahtumaottelut keräävät tunnetusti tavallista enemmän näkyvyyttä, ja yleensä myös katsomot ovat tavallista täydempänä. Kotilainen puoltaakin tapahtumaottelu konseptia.
– Ehdottomasti hyviä piristysruiskeita kauden aikana. Toki toivoisin, että jokainen ottelu voisi olla tämänkaltainen, ja olisi hyvä, jos jokaiseen otteluun saataisiin jonkinlainen teema.

Toiminnanjohtaja Pasi Kotilaisen mukaan lauantain tapahtumaottelun tavoitteet ovat selvät.
– Tavoite on, että päästäisiin sinne noin tuhanteen katsojaan, mutta toki enemmänkin saa tulla. Olemme pyrkineet luomaan sellaisen tapahtuman, jossa on kaikille jotain. Toive on, että kokonaispaketti viihdyttäisi katsojia.
– Tarkoitus on saada tapahtumasta myös oppia ensi vuodelle, kun Happee täyttää 30 vuotta.

happeening2.jpg

Teksti: Rasmus Kautto
Juttu on tehty Laajasalon Opiston oppilastyönä
Kuva: Esa Jokinen

Jaa artikkeli