Happee Tero Kotilaisen komentoon

Tero Kotilainen nousee Happeen päävalmentajaksi kahden vuoden sopimuksella.

Tero Kotilainen on Happeen liigajoukkueen uusi päävalmentaja. Happeen ja Kotilaisen sopimus on kaksivuotinen. Samalla Happee täydentää valmennusryhmäänsä valmentaja Olli Hongalla. Liigajoukkueen nykyisestä valmennustiimistä jatkavat maalivahtivalmentaja Ville Puro ja fysiikkavalmentaja Josh Vandeweerd.

Mikko Lehto ilmoitti jo keväällä, että jää pois liigajoukkueen valmennustehtävistä tulevalle kaudelle. Seura neuvottelee hänen kanssaan muista valmentamiseen liittyvistä tehtävistä organisaatiossa.

Tero Kotilainen, 44, on toiminut liigajoukkueen valmennustiimin valmentajana joulukuusta 2016 lähtien. Puolikkaalla kaudella 2016-2017, hän toimi joukkueen fysiikkavalmentajana ja kaudesta 2017-2018 lähtien hän on toiminut lajivalmentajana valmennustiimissä. Viimeisen kahden vuoden ajan Kotilainen on toiminut myös seuran valmennuspäällikkönä ja jatkaa siinä tehtävässä edelleen seurassa.

Kotilaisen valmentajauralla on ollut vahva jääkiekkotausta ennen salibandya. Hän on aloittanut valmentajauransa 1995-96 Jyväskylässä JYP junioreiden valmentajana. Vuoteen 2000 asti hän valmensi JYP:n ja Diskoksen junioreita Jyväskylässä, jonka jälkeen valmennusura jatkui Lahdessa Kiekkoreippaan ja Pelicansin C-, B- ja A-nuorten valmentajana. Kaudella 2004-2005 hän toimi Pelicansin miesten liigajoukkueessa apuvalmentajana ja 2005-2007 KalPan miesten liigajoukkueessa apuvalmentajana.

– Kova on motivaatio aloittaa hommat päävalmentajana. Tietysti on kunnia saada jatkaa viimeiset kaksi kautta päävalmentajana toimineen Lehdon Mikon hienoa työtä. Mikko on tehnyt uskomattoman monta vuotta hommia ensin pelaajana ja heti perään vielä valmentajana Happeessa. Viimeiset kaksi kautta hänen kanssaan oli hienoa ja opettavaista aikaa itselle valmentajana. Mutta nyt lähdetään viemään joukkuetta kohti uutta aikaa. Koen, että minulla on paljon annettavaa juuri tähän hetkeen sekä seuralle että joukkueelle päävalmentajana, sanoo Tero Kotilainen.

Kotilainen näkee että tulevan kauden joukkue on kilpailukykyinen salibandyliigaan. Joukkueessa on päävalmentajan mielestä sopivasti kokemusta ja nuoruutta. Ja siihen väliin mahtuu paljon pelaajia, joiden salibandy-ura on menossa vahvasti ylöspäin.

– Pelaajan omien henkisten voimavarojen tunnistaminen ja niiden mukaan saaminen joukkueen valmentautumisprosessiin on keskiössä. Haluan, että tulevalla kaudella nähdään sellaista hirvirytkettä kentällä, mistä välittyy pelaajien aitous, kunnianhimo ja intohimo tätä peliä kohtaan, kertoo Kotilainen.

Liigajoukkueen valmennustiimin uusi valmentaja Olli Honka, 36, on toiminut aiemmin kolme kautta 2015-2018 divarissa Limingan Niittomiesten päävalmentajana.

happee_terokotilainen.jpg

Happeen tiedotteesta
Kuvat: Esa Jokinen ja Happee

Jaa artikkeli